2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) hazırlıklarını sürdüren Türkiye A Milli Futbol Takımı, özel maçta İtalya ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Bologna şehrindeki Renato Dell’Ara Stadyumu’nda oynanacak İtalya-Türkiye maçını Avusturya Futbol Federasyonu’ndan hakem Sebastian Gishamer yönetecek.

 

Mart ayında oynadığı son iki hazırlık maçından mağlubiyetle ayrılan milliler, Macaristan’a 1-0, Avusturya’ya da 6-1 kaybetmişti. Ay-yıldızlı ekip, İtalya’nın ardından EURO 2024 öncesindeki son hazırlık karşılaşmasını 10 Haziran’da deplasmanda Polonya ile oynayacak. 

TÜRKİYE F, İTALYA B GRUBU’NDA

Türkiye’nin hazırlık maçında karşı karşıya geleceği İtalya da EURO 2024’te mücadele edecek.

Ay-yıldızlı ekip; Portekiz, Gürcistan ve Çekya’nın da yer aldığı F Grubu’nda bulunuyor.

B Grubu’nda yer alan İtalya’nın şampiyonadaki rakipleri ise İspanya, Hırvatistan ve Arnavutluk.

MİLLİ TAKIM İLK GALİBİYET İÇİN SAHADA

Türkiye A Milli Futbol Takımı, özel müsabakada karşılaşacağı rakibi İtalya ile tarihindeki 16. maçına çıkacak. Ay-yıldızı ekip, güçlü rakibi karşısında ilk galibiyetini elde etmek için mücadele verecek.

Türkiye, 3’ü (B) milli takım olmak üzere İtalya ile bugüne kadar 15 kez karşı karşıya geldi. Milliler, bu maçlarda 4 beraberlik ve 11 yenilgi yaşadı. Kalesinde 29 gol gören ay-yıldızlı ekip, rakip fileleri 10 kez havalandırdı. 

SON MAÇ KONYA’DA

İki ülke A milli futbol takımları, son kez iki yıl önce Konya’da karşı karşıya geldi. İtalya, ilk yarısını da 2-1 önde kapattığı mücadeleyi 3-2 kazandı. Milli takımın golleri Cengiz Ünder ve Serdar Dursun’dan geldi. 

EN AĞIR YENİLGİ BOLOGNA’DA

Türkiye A Milli Futbol Takımı, İtalya karşısında tarihindeki en ağır yenilgisini maçın oynandığı Bologna’da aldı. 1964 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu karşılaşmasını İtalya 6-0 kazandı. Ev sahibi takımın 4 golü Orlando, 2 golü ise Riviera’dan geldi. 

GENİŞ ADAY KADRODA DEĞİŞİKLİKLER

Teknik direktör Vincenzo Montella’nın şampiyona öncesi açıkladığı 35 kişilik geniş aday kadrodan Enes Ünal ve Çağlar Söyüncü sakatlıkları nedeniyle çıkarıldı. Bertuğ Yıldırım ise Ümit Milli Takım’a gönderildi.

Ümit Milli Takım’ın İskoçya ile oynayacağı maçın aday kadrosuna alınan Doğan Alemdar ve Ahmetcan Kaplan da İtalya maçının ardından yeniden A Takım kadrosuna dahil olacak.

A Milli Takım’ın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleciler: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Merih Demiral (Al-Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydın (Panathinaikos), Cenk Özkacar (Valencia)

Orta saha: Berat Özdemir (Trabzonspor), Can Uzun (Nürnberg), Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Abdülkadir Ömür (Hull City), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Oğuz Aydın (Corendon Alanyaspor), Arda Güler (Real Madrid), Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Yusuf Yazıcı (Lille)

Kaynak: Sözcü