Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında deplasmanda Galatasaray’a 5-0 yenilen Çaykur Rizespor’da teknik direktör İlhan Palut, RAMS Park’ta oynanan müsabakanın ardından düzenlenen toplantıda açıklamada bulundu.

Farklı bir formasyonla maça başladıklarını aktaran Palut, “Top Galatasaray’dayken kompakt bir savunma ve merkezi kalabalık tutan bir anlayışla oynamak istedik. En azından Galatasaray’ın baştaki temposunu düşebilmek istedik. Top bize geçerken de pas oyununu oynamayı planlıyorduk. Daha bu planı hayata geçirmeden duran toptan iki gol yedik. Sonrası kolay olmadı bizim için. Kötü bir sonuçla ayrıldık. Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Önümüzdeki maç için yarından itibaren hazırlanacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

İlhan Palut, maçtan önce sistemi değiştirmeyi düşündüğünü dile getirerek, “Biz, rakip kim olursa olsun hep kendi felsefemizi ortaya koymayı amaçlıyorduk. Oyunu geride kabul eden bir yapıda olmayı hiç amaçlamadık. Hep felsefem buydu. Bir fazla merkez defans oyuncusuyla daha iyi savunma yapmıyorsunuz. Keşke inandığım oyunla ve önde baskıyla kaybetseydim. Sonuçtan sonra bunu söylemek kolay. Yenilebiliriz ama kendi felsefemizden ödün vermemeliyiz. Bir dahaki maçlar için özel savunma prensibi uygulayacağız” diye konuştu.

Maçta hep geriye doğru pas attıklarını belirten Palut, “Stoperlere ‘Geriye oynamayın’ dedim. İlerideki opsiyonları da görmelerini istedim. Onu konuştuk. İleri oynamaya arada sırada çalıştık. Saha içindeki motivasyon çok önemli. Yediğimiz gol sonrası ortam işimizi zorlaştırdı. Oyuncularımız, böyle bir ortamda hata yapmak istemiyor ve daha garanti oynamak istiyor. Daha garantiye gittikçe de oyunun merkezini kaleye doğru çekiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü