Amerikalı Milli Kadın Futbolcu Alex Morgan, 35 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı.

Morgan sosyal medya hesabından paylaştığı videoda; “Doğrudan konuya gireceğim. Futbolu bırakıyorum. Bu kararla ilgili çok netim ve sonunda bunu size söyleyebilmekten çok mutluyum.” dedi.

Morgan videoda ikinci çocuğuna hamile olduğunu da açıkladı.

Morgan ayrıca, “Uzun zamandır bu anı bekliyordum ve bu karar kolay olmadı, ama 2024’ün başında kalbimde ve ruhumda bu sezonun futbol oynayacağım son sezon olduğunu hissettim. Futbol, hayatımın bir parçası oldu ve sevdiğim ilk şeylerden biriydi. Bu spora her şeyimi verdim. Aldığım karşılık, hayal edebileceğimden çok daha fazlasıydı.” ifadelerini kullandı.

Morgan sözlerine, “Charlie [Morgan’ın kızı] geçen gün yanıma geldi ve büyüyünce futbolcu olmak istediğini söyledi. Bu beni inanılmaz derecede gururlandırdı, çünkü onun büyüyünce futbolcu olmasını istememden değil, dört yaşındaki bir çocuğun bile artık böyle bir yolu görebilmesinden dolayı.” diyerek devam etti. 

ALEX MORGAN KİMDİR?

2 Temmuz 1989’da Kaliforniya’da dünyaya gelen Alexandra Patricia Morgan San Diego Wave takımında forvet pozisyonunda görev yapan Amerikalı millî futbolcudur.

Olimpiyat altın madalyası kazanan ve iki kez Dünya Kupası şampiyonu olan Alex Morgan, sporcular ve eski takım arkadaşları tarafından oyunun ‘efsane’ ismi olarak anılıyor. Morgan, ABD Kadın Milli Takımı için 123 gol attı ve bu onu tüm zamanların ABD kadın futbolu listesinde beşinci sıraya yerleştirdi.

Son olarak San Diego Wave FC takımında forvet pozisyonunda görev yapan sporcu futbolu bıraktığını duyurdu.

Kariyerinde Lyon, Tottenham gibi kulüplerde forma giyen oyuncu toplam 383 maça çıkarak 181 gol 35 asistlik performansla oynadı.

Kaynak: Sözcü