Victor Osimhen, Transfer döneminde camiayı tatmin edemeyen Galatasaray yönetiminin, tüm dünyada ses getiren tek hamlesiydi. Yeryüzünün en değerli 4 santforundan biri olarak ilk maçına çıktı. Oyun görüşü, taktik ve pozisyon bilgisi, tekniği, özellikle hava toplarındaki hakimiyetiyle daha ilk maçta klasını kanıtladı.

Harika bir kafa vuruşu, Abdülkerim topa dokununca, asist olarak istatistiklere yansıdı. Varlığı, beşli oynayan rakip savunmanın dağılmasına yetti. Rakip savunmacılar onu kontrol etmekte zorlanınca, Galatasaray’ın diğer hücum oyuncuları boş alanlar buldu.

TUTKULU VE ENERJİK

Abdülkerim’e yazılan golü kendisinin sandı; Metin Oktay selamı vererek taraftarların kalbini kazandı ama jestleri sadece bununla sınırlı kalmadı. Bitiş düdüğünün ardından sakatlanma pahasına tribünlere kadar çıktı; taraftarla bütünleşti. 40 yıllık Galatasaraylı gibiydi. Ardından sosyal medya hesabından “Bu harika kulübü harekete geçiren tutkuyu ve enerjiyi şimdiden hissedebiliyorum” ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı takımın gözbebeği Mauro Icardi’nin yokluğunu aratmayacağını ilk maçtan kanıtladı. Bu yıldızın adı: Victor Osimhen.

ICARDI’Lİ VE ICARDI’SİZ

Galatasaray, Süper Lig’deki son 2 maçında rakiplerine toplam 10 gol atarken; Adana Demir maçının 25. dakikasında sakatlanıp çıkan İcardi’siz oynadığı son 145 dakikaya 8 gol sığdırdı. İcardi’nin 90 dakika oynadığı karşılaşmalarda Cimbom; Hatay’ı 2-1, Konya’ı 2-1 yenerken Adana Demir maçının ilk 25 dakikasında 2-0 öndeydi. Arjantinli yıldızın oyundan çıkmadığı Beşiktaş ve iki Young Boys maçlarında Aslan’ın gol sayısı 2’de kaldı. Tedavisini bugünden itibaren İstanbul’da sürdürecek İcardi’nin Fenerbahçe derbisine yetişmesi beklenmiyor.

GAZİANTEP MAÇINDA YOK

Galatasaray, Süper Lig’de yarın sahasında Gaziantep’i ağırlayacak. Bu bir erteleme maçı olduğu için, statüye göre takımlar; karşılaşmanın oynanması gereken tarihteki kadrolarıyla sahada olacak. Takıma geç katılan Victor Osimhen’in yanı sıra İsmail Jakobs ve Roland Sallai de yarın forma giyemeyecek. Teknik Direktör Okan Buruk, santrforda Batshuayi’ye şans verirken sol bekte de büyük olasılıkla Berkan’ı kullanacak.

Kaynak: Sözcü