Paris 2024 Olimpiyatları’ndaki tarihi başarısızlığın ardından gözler, olimpik branşlardaki seçimlere çevrildi. Geçen 3 yılda ve son olimpiyatlarda alınan sonuçların sandığa nasıl yansıyacağı merak konusu.

En başarısız branşlardan atletizmde Fatih Çintimar aday olmadı; güreş ve yüzmede de değişim bekleniyor. En çok merak edilen konulardan biri ise basketbolda değişim olup olmayacağı. Erkek-kadın tüm milli takımlar ve altyapılar genelinde büyük bir çöküş yaşayan basketbolda genel kurul, 8 Ekim Salı günü düzenlenecek.

Mevcut başkan Hidayet Türkoğlu, 2021’deki rakiplerinden Harun Erdenay’ı da listesine aldı ancak henüz resmi açıklama yapmadı.

TÜRKOĞLU ŞOV YAPACAK

Türkoğlu, Basketbol Gelişim Merkezi’nin 29 Eylül’deki açılışında, danışmanı olduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da yanına alıp gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor.

Türk basketbolunun efsanelerinden Efe Aydan, bir önceki seçimde kaybeden Erman Kunter’i de yanına alarak yarışa girdi. Son olarak FIBA Avrupa Onursal Başkanı Turgay Demirel, “Basketbolumuzu eski parlak günlerine döndürmek ve ‘12 Dev Adam’ ruhunu yeniden canlandırmak hedefiyle” aday olduğunu duyurdu.

177 delegenin oy kullanacağı seçimde Fenerbahçe 8, Galatasaray ve Beşiktaş’ın 6’şar temsilcisi olacak. Spor Bakanlığı’nın da seçimde 18 oy hakkı bulunuyor.

Kaynak: Sözcü