Fenerbahçeeski başkanı Aziz Yıldırım, 2014-15 sezonunda Ülker’le anlaşma yapmış ve Şükrü Saracoğlu’nun Stadı’nın isim hakkı için 10 yıllığına 90 milyon dolarlık anlaşma imzalamıştı. Bu anlaşmanın son senesine girildi ve sezon sonunda Ülker’le yapılan bu anlaşma sona eriyor. Fenerbahçe Yönetimi de stat isim hakkından yeniden gelir elde etmek için şimdiden çalışmalara başladı ve yeni anlaşma içinrekor bir fiyat belirledi.

Sarı-lacivertliyönetim, yeni sezon öncesi yıllık 15 milyon dolardan 10 senelik bir anlaşma yapılmasını hedefliyor ve toplam gelirin de 150 milyon dolar olması bekleniyor. Beşiktaş, bir sezonluğuna Tüpraş’la 230 milyon TL’ye, G.Saray ise RAMS Global’le senelik 213 milyon TL’ye anlaşmıştı. Güncel kurla Beşiktaş’ın geliri; 6.78 milyon dolar, G.Saray’ın ise; 6.28 milyon dolar. F.Bahçe’nin ise şu anki kurla yıllık geliri 508 milyon TL olacak.

3 MARKA GÜNDEMDE

Daha önce F.Bahçe Stadı’nın isim hakkını alan Murat Ülker’in yeni anlaşma için hazır olduğu iddia edilirken, Ford ve Fiat gibi firmalarla da masaya oturulacağı ileri sürüldü. Yabancı şirketle de görüşme yapılacak.

Kaynak: FotoMaç