UEFA Şampiyonlar Ligi ilk haftasında Manchester City, sahasında Inter ile 0-0 berabere kaldı.

Etihad Stadyumu’ndaki maçta karşı karşıya gelen İstanbul finalinin devleri golsüz biten maçta 1’er puan paylaştı. 

Manchester City’de karşılaşmaya ilk 11’de başlayan Kevin De Bruyne, sakatlığı nedeniyle ikinci yarının başında oyundan çıktı. Kevin De Bruyne yerine 46. dakikada İlkay Gündoğan oyuna dahil oldu. Inter’de milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, karşılaşmaya ilk 11’de başladı ve 82 dakika sahada kaldı.

‘FORMASINI İSTEDİM VERMEDİ’

Mücadele boyunca Inter savunması karşısında varlık gösteremeyen Manchester City’nin yıldızı Erling Haaland ile Inter’in savunmacısı Francesco Acerbi arasında yaşananlar geceye damga vurdu. 

Maç boyunca sık sık karşı karşıya gelen ikili mücadelenin son düdüğü ile birlikte yine yan yana geldi. Inter’in savunma lideri Francesco Acerbi 90 dakika boyunca Haaland’ı hiç rahat bırakmadı. Sürekli formasından çekilerek durdurulan Norveçli yıldız maç sonu Acerbi’ye takılmayı ihmal etmedi.

Francesco Acerbi, Haaland’ın tribünleri selamladığı sırada yanına giderek yıldız golcünün formasını istedi. Haaland ise maç içindeki çekişmeyi hatırlatarak ‘Formamı istiyorsan daha fazla çekmen gerekiyor’ cevabını vererek karşılık verdi. İkisi arasındaki o şakalaşma yayıncı kuruluşun ekranına da yansıdı. 

Maçtan sonra konuyla ilgili açıklama yapan Francesco Acerbi, ”Haaland’dan formasını istedim ama vermeyi reddetti” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

Kaynak: Sözcü