Süper Lig’de yeni sezon hazırlıklarına Urla Adnan Süvari Tesisleri’nde devam eden Göztepe, iç ve dış transfer çalışmalarını hızlandırdı. İç transferde daha önce Atınç, Ümit, Celil, Messaoudi, Fıratcan ve Ensar ile yollarını ayıran sarı-kırmızılı ekip, sol bek Yunus Emre Gedik ile de resmen vedalaştı.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig takımı Kasımpaşa’ya kiralanan Yunus Emre, Kocaelispor ile anlaştı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Oyuncumuz Yunus Emre Gedik’in Kocaelispor’a kesin transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır” denildi. Takımdan ayrılan sağ bek Fıratcan Üzüm ise Gençlerbirliği ile sözleşme imzaladı.

Dış transferde ise Brezilyalı sol bek Djalma Silva ile resmi sözleşme imzalayan, sağ bek Nazım Sangare ve orta saha oyuncusu Isaac Solet ile prensipte anlaşan Göz-Göz, stoper Koray Günter ve Nijeryalı forvet Stephen Odey ile görüşmelere başladı.

Geçen sezonu Fatih Karagümrük’te kiralık olarak geçiren 29 yaşındaki Koray Günter’in, İtalyan kulübü Hellas Verona ile sözleşmesi sona erdi. Göztepe’nin Koray’a teklif sunduğu ve tecrübeli oyuncunun İzmir ekibine sıcak baktığı bildirildi.

GALATASARAY’DA KUPALAR KAZANDI

Borussia Dortmund altyapısında yetişen Koray Günter, 2013-2014 sezonunda Galatasaray’a transfer oldu.

Galatasaray’da fazla forma şansı bulamamasına rağmen 2 Süper Lig ve 3 Türkiye Kupası zaferi yaşayan oyuncu, 2018-2019 sezonunda İtalyan ekibi Genoa’ya transfer oldu.

Koray, İtalya’da Sampdoria ve Verona formalarını giydi. Göztepe’nin ilgilendiği bir diğer oyuncu Stephen Odey ise Danimarka’nın Randers takımında forma giyiyor.

Avrupa’da Zurich, Genk ve Amiens SC takımlarında da oynayan 26 yaşındaki futbolcu, geçen sezon Randers formasıyla Danimarka’da 34 maça çıkıp 4 gol kaydetti.

Kaynak: Sözcü