Son olarak Beşiktaş forması giyen Gökhan İnler, profesyonel futbolculuk kariyerine veda ettiğini açıkladı.

Kariyerinde Udinese, Napoli, Leicester City, Beşiktaş, Başakşehir ve Adana Demirspor formalarını terleten Gökhan İnler, futbolculuk hayatına son verdiğini duyurdu.

Gökhan İnler, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün, futbolculuk maceramın sonuna geldim. Çocukluğumdan beri hayalini kurduğum uzun bir yolculuk oldu. Bugüne kadar sahada kalmayı başardığım için gurur duyuyorum. Oynadığım kulüplerdeki tüm insanlara, takım arkadaşlarıma, antrenörlere ve personele teşekkür ederim. Her zaman beni destekleyen ve bu yolculuğu paylaştığım taraftarlara minnettarım. Şimdi saha dışında başka bir yolculuk başlıyor ama her zamanki gibi aynı tutkuyu koyacağım. Kalpten teşekkürler. Herkese kucak dolusu selam ve sevgiler!” ifadelerini kullandı.

GÖKHAN İNLER, KARİYERİNDE 9 KUPA KAZANDI

40 yaşında futbolculuk kariyerine son veren Gökhan İnler, kulüp takımları ve İsviçre Milli Takımı’nda toplamda 713 profesyonel maça çıktı. Bu maçlarda 41 gol atan İnler, 48 asist yaptı.

Ayrıca, Gökhan İnler, 1 İngiltere Premier Lig, 2 İtalya Kupası, 1 İtalya Süper Kupa, 2 Türkiye Süper Lig, 1 TFF 1. Lig ve 2 İsviçre Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.

UDINESE’DE SPORTİF DİREKTÖR OLACAK

Futbolculuk kariyerini sonlandırma kararı alan Gökhan İnler, kariyerine sportif direktör olarak devam edecek. 40 yaşındaki İnler, İtalya Serie A ekibi Udinese’nin yeni sportif direktörü olarak görev alacak.

Kaynak: Sözcü