Galatasaray, Nijeryalı forvet Victor Osimhen ve Senegalli kanat oyuncusu Ismail Jakobs’un transferiyle birlikte kulüp tarihindeki yabancı futbolcu sayısını 206’ya çıkardı.

Sarı-kırmızılılar, 1959 yılında Süper Lig’in (eski adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi) başlangıcından bu yana transfer dönemlerine kadar 6 kıta ve 52 ülkeden toplam 201 yabancı futbolcuyla sözleşme imzaladı. 

Son iki sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray, transfer sezonuna, geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Hakim Ziyech’in bonservisini alarak başladı. Kadrosunu güçlendirmeye devam eden Galatasaray, Türkiye’de daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe’de oynayan Belçikalı golcü Michy Batshuayi’yi, Danimarka ekibi Kopenhag’dan 21 yaşındaki sağ bek Elias Jelert’i ve İngiltere Championship ekibi Norwich City’den Brezilyalı orta saha oyuncusu Gabriel Sara’yı renklerine bağladı.

Son transferlerle birlikte, Galatasaray tarihindeki yabancı futbolcu sayısı Victor Osimhen ve Ismail Jakobs’un katılımıyla 206’ya ulaştı.

2023 YILININ EN İYİ AFRİKALI OYUCUSU

Napoli’den kiralık olarak Galatasaray’a gelen Victor Osimhen, 2023 yılında Afrika Futbol Konfederasyonu tarafından düzenlenen ödül töreninde “Yılın En İyi Afrikalı Futbolcusu” ödülüne layık görülmüştü. Nijeryalı yıldız, aynı zamanda FIFA tarafından belirlenen 2023 yılının futbolcusu ve Ballon d’Or (Altın Top) adayları arasında da yer almıştı.

OSIMHEN, GALATASARAY’IN 6. NİJERYALI FUTBOLCUSU

Victor Osimhen, Galatasaray forması giyecek altıncı Nijeryalı futbolcu olarak kayıtlara geçti. Daha önce sarı-kırmızılı formayı Dominic Iorfa, Henry Onyekuru, Valentine Ozornwafor, Jesse Sekidika ve Oghenekaro Etebo gibi Nijeryalı oyuncular giymişti.

OSIMHEN’İN PİYASA DEĞERİ

Victor Osimhen, Transfermarkt verilerine göre 100 milyon euro piyasa değerine sahip. 2020 yılında Fransız ekibi Lille’den Napoli’ye transfer olan Nijeryalı golcü, bu değeriyle dünyanın en pahalı forvetleri arasında yer alıyor.

GALATASARAY’DA 4. SENEGALLİ: ISMAIL JAKOBS

Fransız ekibi Monaco’dan transfer edilen Ismail Jakobs, Galatasaray tarihinde forma giyen dördüncü Senegalli futbolcu oldu. Sarı-kırmızılılarda daha önce Senegalli oyuncular Mohamed Sarr, Badou Ndiaye ve Mbaye Diagne forma giymişti.

Galatasaray tarihinde başka ülke vatandaşı olup Türk asıllı olan 7 futbolcu da forma giydi. İsviçre pasaportu taşıyan Kubilay Türkyılmaz, Hakan Yakın ve Eren Derdiyok, Almanya vatandaşı olan Pierre Esser ve Kerem Demirbay, İsveç Milli Takımı’nda oynayan Jimmy Durmaz ve Avusturya pasaportuna sahip Yusuf Demir, sarı-kırmızılı formayla sahaya çıktı.

Kaynak: Sözcü