Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray, birinci transfer ve tescil döneminde 6 yeni oyuncuyla kadrosunu güçlendirdi.

Sarı-kırmızılı ekip, geçen sezon şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Kerem Aktürkoğlu ve Wilfried Zaha ile yollarını ayırdı. Ancak teknik direktör Okan Buruk’un liderliğinde, şampiyon kadronun önemli isimleri olan Fernando Muslera, Mauro Icardi, Kerem Demirbay, Davinson Sanchez, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Lucas Torreira, Dries Mertens ve Barış Alper Yılmaz gibi futbolcular kadroda tutuldu.

Galatasaray, Norwich City’den Gabriel Sara, Kopenhag’dan Elias Jelert, Monaco’dan Ismail Jakobs, Freiburg’dan Roland Sallai, Fenerbahçe’den Michy Batshuayi ve Napoli’den Victor Osimhen gibi isimlerle kadrosunu güçlendirdi.

Geçen sezon Chelsea’den kiralanan Hakim Ziyech’in bedelsiz satın alma opsiyonunu kullanarak kadroda tutan Galatasaray, ayrıca geçen sezon Kartal Bulvarspor forması giyen Ali Efe Çördek’i de kadrosuna kattı ve bu oyuncuyu TFF 2. Lig ekibi Ankara Demirspor’a kiraladı.

GABRIEL SARA REKOR KIRDI

Norwich City’den transfer edilen Brezilyalı orta saha oyuncusu Gabriel Sara, Galatasaray tarihine en yüksek bonservis bedeli ödenen futbolcu olarak geçti. Sarı-kırmızılı kulüp, 25 yaşındaki futbolcu için İngiliz ekibine 18 milyon euro ödedi. Bu transferle birlikte, Sara, 2000-2001 sezonunda 17 milyon Euro’ya transfer edilen vatandaşı Mario Jardel’i geride bırakarak Galatasaray’ın bonservis rekorunu kırmış oldu.

OSHIMEN TRANSFERİ DÜNYADA SES GETİRDİ

Galatasaray, Napoli’den Nijeryalı golcü Victor Osimhen’i kiralayarak dünya basınının dikkatini üzerine çekti. Geçtiğimiz yıl Afrika’da “Yılın Futbolcusu” ödülünü kazanan Osimhen, sarı-kırmızılı ekibe bedelsiz olarak katıldı. Bu flaş transfer, dünya futbol kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

34 MİLYON EURO HARCANDI

Sarı-kırmızılılar, bu sezonki transfer operasyonları için toplamda yaklaşık 34 milyon euro harcadı. Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren Michy Batshuayi ve Napoli’den kiralanan Victor Osimhen bedelsiz olarak kadroya dahil edilirken, diğer transferler için kulüp kasasından yaklaşık 34 milyon euro çıkacak.

KASAYA 30 MİLYON EURO GİRDİ

Sarı-kırmızılı ekip, bu sezon takımdan ayrılan futbolculardan toplamda yaklaşık 30 milyon euro kazanç sağladı. 

Kerem Aktürkoğlu, 12 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Portekiz’in Benfica takımına transfer edildi. Ayrıca, Galatasaray; Tete’nin transferinden 4 milyon 750 bin euro, Emin Bayram’dan ise 4 milyon eurogelir elde etti.

Kiralık olarak takımdan ayrılan oyunculardan Nicolo Zaniolo için 6 milyon 400 bin euro, Wilfried Zaha için ise 3 milyon euro gelir sağlandı.

Kaynak: Sözcü