Bu akşam Kadıköy’de çok önemli bir sınav verecek olan Galatasaray rakibinden 2 puan önde olmasına rağmen galibiyeti hedefliyor.

Teknik direktör Okan Buruk’un çarşamba gününden bu yana yaptığı çalışmalarda Victor Osimhen üzerinden hücum planları geliştirdiği öğrenildi.

İşte tecrübeli hocanın derbi taktiği: Sadece ligin değil Avrupa’nın hava toplarında en etkili 9 numaralarından biri olan Victor Osimhen’i Kadıköy’de çok etkin kullanmak isteyen Okan Buruk kanat hücumlarına büyük önem veriyor.

Kaan Ayhan’ın ileri çıkmasını istemeyen tecrübeli hoca, soldan Jakobs ve Barış Alper, sağdan ise Sallai’nin etkili ortaları ile sürekli Osimhen’e orta yapılması talimatını verdi.

Takvim’de yer alan habere göre, Okan Buruk, Fenerbahçe’nin olası ön alan baskısına çözümü de Osimhen üzerinden bulmayı planlıyor.

1. bölgede top kaybı istemeyen Buruk’un olası bir baskıda Osimhen’e yüksek oynanmasını istediği, Nijeryalı yıldızın indireceği toplarla pozisyon aranacağı ifade edidi.

Galatasaray’ın derbideki planlarından birisi de savunma arkası koşuları.

Okan Buruk’un bu konuda da Barış Alper’i özel olarak çalıştırdığı, Osimhen’in de koşularıyla beraber Sarı- Kırmızılılar’ın Fenerbahçe defansının arkasını zorlayacağı belirlendi.

Kaynak: FotoMaç