Süper Lig ekiplerinden Galatasaray’da yüzler gülüyor. Sarı kırmızılılar, rekorlar kırarak geçirdiği sezonu Fenerbahçe’nin önünde tamamladı ve şampiyonluğunu ilan etti.

Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde iki sezon üst üste aynı başarıyı elde eden Galatasaray’da, başkan Dursun Özbek de yeniden seçilerek görevini sürdürecek.

BURUK KALIYOR!

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk’un geleceği belirsizliğini koruyordu. Şampiyon teknik adam, Konyaspor maçının ardından yaptığı açıklama ile Galatasaray’a hizmet etmeye devam edeceğini duyurdu.

Yönetimin, tecrübeli teknik adam ile kısa sürede yeni sözleşmeye imza atması bekleniyor.

GÖZLER ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE

Galatasaray’da tüm plan yeni sezonda Şampiyonlar Ligi’nde başarı elde etmek için kurulacak.

Geride kalan sezonda Bayern Münih ve Manchester United gibi devlerin bulunduğu grupta iyi işlere imza atan Aslan, Kopenhag’ın arkasında kalarak grubunu 3. tamamladı ve Avrupa Ligi’ne düştü.

Burada Sparta Prag ile karşılaşan temsilcimiz, ilk maçı 3-2 kazansa da ikinci maçta sahadan farklı mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.

Bu sezon Devler Ligi’nde başarı hedefleyen Galatasaray, transfer çalışmalarını da bu plan doğrultusunda yapacak.

İSKELET KORUNACAK

Galatasaray’da ilk hedef takımın iskeletini koruyarak eksik bölgeleri tamamlamak. Bu doğrultuda sezon içerisinde Muslera, Abdülkerim Bardakcı ve Torreira ile yeni sözleşme imzalandı.

Takımdan ayrılacağı iddia edilen Mauro Icardi de şampiyonluğun ilan edildiği Konyaspor maçının ardından yaptığı açıklama ile yüreklere su serpti.

Arjantinli yıldız gelecek sezon da takımda kalacağını ve 5. yıldızı takmak için mücadele edeceğini söyledi.

AYRILIKLAR NETLEŞİYOR

Galatasaray’da Okan Buruk’un raporuna göre yönetim çalışmalarını sürdürürken takımdan ayrılacak isimler de netlik kazandı.

Buna göre; neredeyse hiç verim alınamayan Sergio Oliveira, Tete ve Zaha için gelecek teklifler değerlendirilecek.

Takıma kiralık olarak katılan Ndombele ve Carlos Vinicius ile de devam edilmeyecek.

Ayrıca 6 aylık sözleşme imzalanan Serge Aurier’in de Galatasaray kariyeri kısa sürecek.

YÜKSEK BONSERVİS BEKLENTİSİ

Galatasaray’ın savunma hattında da bir değişime gitmesi bekleniyor. Abdülkerim Bardakcı ile yola devam edecek olan Aslan, milli stoperin partnerini değiştirecek.

Bu doğrultuda Nelsson ve Davinson Sanchez için gelen teklifler değerlendirilecek. Galatasaray’ın bu transferlerden beklentisi en az 20 milyon euro.

KEREM’DEN AYRILIK SİNYALİ

Sezonun ikinci yarısında formadan uzak kalan Kerem Aktürkoğlu, sarı kırmızılı camiaya veda edebilir. Milli yıldız Konyaspor maçının ardından ayrılık sinyali verdi.

Adı özellikle MLS ve Arabistan takımlarıyla anılan Kerem Aktürkoğlu, ‘Ben takımda olsam da olmasam da…’ diyerek veda imasında bulundu.

TRANSFER KARARI

Galatasaray’da transfer yapılacak bölgeler de belirlendi. Aslan; sağ bek, stoper, orta saha, kanat ve forvet bölgelerine takviye yapacak.

Kanat transferinde Dybala ismi ön plana çıksa da Galatasaray’ın eski Beşiktaşlı yıldızı gündemine aldığı öğrenildi.

LARIN BOMBASI

Beşiktaş’ta gösterdiği performansla beğeni toplayan ve şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Larin, sonrasında Club Brugge’e transfer olmuştu.

Geçtiğimiz sezon başında 7.5 milyon euro bedelle Mallorca’nın yolunu tutan Kanadalı golcü, yeni takımında umduğunu bulamadı.

Bu sezon 35 maçta görev alan Larin, 3 gol 2 asistlik performans sergiledi. Takvim’in haberine göre, 5 milyon euro bonservis değeri olan oyuncu için Galatasaray’ın girişimlere başladığı iddia edildi.

Kaynak: FotoMaç