Galatasaray’da kara borsa iddiaları gündemiyle yapılan önceki günkü yönetim kurulu toplantısında yaşananların detayına SÖZCÜ ulaştı.

Öncelikle Başkan Dursun Özbek, söz konusu dedikoduların kendisine yönelik bir operasyon olarak değerlendirdiğini söyledi. Başkan, iç muhalefetin ekim ayındaki mali genel kurulda bir ibrasızlık çıkması için uğraştığı ihtimaline değindi. İç denetim sürecinde yaşananların detayları ise şöyle:

Dursun Özbek, yönetim kurulu kararıyla, ilgili tüzük maddesine uygun şekilde bir araştırma kurulu kurmak için harekete geçti. Camia içinden isimlerden oluşan komisyon, hem MASAK’a, SPK’ya, Passolig’e ve savcılığa başvurma yetkisi istenmesi hem de başka görüş ayrılıkları nedeniyle kurulamadı. Bunun üzerine Özbek de yakın mesaide olduğu divan kurulu başkanı Aykutalp Derkan’dan bir komisyon kurmasını şahsen rica etti.

Tüzük içeriğine göre divan kurulunun kendi iç denetim için kuracağı komisyon sadece tavsiye niteliğini kararlar alabiliyor, dışarıdaki kurumlardan belge ya da bilgi talep etme hakkı olmuyor. Bu konuda, olağanüstü toplanma kararı alan divan kurulunun kesin kararı bekleniyor. Yönetim kurulu toplantısında konuşulan ve kulüpte yaşanan diğer konulara da madde madde bakalım…

1- ÖZBEK BİZZAT DENETLEDİ

Dursun Özbek, kulübün Passolig sisteminin şifrelerini aldı. Bilet satışı ve kombine devirleri sürecini inceledi. Kimlerin sisteme girdiğini, kimlere kaç adet bilet satıldığını ve para transferlerinin nasıl gerçekleştiğini Özbek bizzat denetledi.

2- BAĞIMSIZ DENETİM DEVREDE

Özbek’in talimatı ve yönetim kurulunun bilgisiyle bağımsız denetleme şirketinin tüm sistemi ve iddiaları incelemesine karar verildi. Bu kuruluşa istenen tüm belgeler ve bilgiler verilecek. Çıkacak sonuçla birlikte gereken tüm adımların atılacağı bildirildi.

3- YÖNETİCİLER RAHATSIZ

İstifa eden Ali Yüce son toplantıya katılmadı. Burada diğer yöneticiler de dedikodular nedeniyle rahatsız olduklarını dile getirdi. Özbek’ten detaylı bir basın toplantısı düzenlemesi istendi. Başkan da bu talebi kabul etti.

4- KEMERBURGAZ EKİM AYINDA

Yönetim kurulu toplantısında, Kemerburgaz’daki yeni tesislere halen geçilemediğinden dolayı eleştiriler aldıkları hatırlatıldı. Özbek bu konuda, ekim ayında taşınmanın tamamlanacağı ve temelli olarak Kemerburgaz’da çalışılacağı bilgisini verdi.

Kaynak: Sözcü