UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda temsilcimiz Galatasaray, 3-2 yenildiği maçın rövanşında İsviçre temsilcisi Young Boys’u konuk edecek. Karşılaşma öncesi Okan Buruk ve Kaan Ayhan basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Haberimizden canlı olarak izleyebilirsiniz.

İŞTE OKAN BURUK’UN AÇIKLAMALARI:

“MOTİVASYONUMUZ ÇOK YÜKSEK”

“İyi durumdayız. Motiveyiz. Kazanmak için çok fazla motivasyonumuz varç Geçen sene bunu başarmıştık, doğru şekilde temsil etmiştik Türk futbolunu. Hem benim, hem oyuncularımın motivasyonu yüksek. Bahanemiz yok.”

“MUSLERA OYNAYABİLECEK DURUMDA”

“Muslera antrenmana çıktı. Takımla da deneyeceğiz. Oynayabilecek durumda olduğunu düşünüyoruz.”

“SABIRLI OLMAMIZ GEREKİYOR”

“Sakin olmamız, sabırlı olmamız gerekiyor. Maç başladı hemen 2 gol atmamıza gerek yok, tabii ki olursa hayır demem. Maçı kazanıp üst tura çıkmak istiyoruz. Baskı ve stres yapmadan… Taraftarlarımızdan da bunu isteyeceğim.”

“HERKESİN BİZİMLE OLDUĞUNU NET BİR ŞEKİLDE HİSSEDEMEDİK”

“Geçen sürede herkesin bizimle olduğunu net bir şekilde hissetmedik. Herkesin oyunculara, teknik heyete, yönetime herkesin şu anda dışarıda gösteremediğimizi görüyoruz. Çok büyük bir yüzde yanımızda oldu önemli olan da bu.”

“ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE OLMAK ÇOK ÖNEMLİ”

“İlk maçı oynadık. Rövanş sahamızda. Daha avantajlı bir skorla buraya gelmek isterdik. Galatasaray’ın hedefi her maçı kazanmak. Salı günü de elimizden geleni yapacağız. Skor önemli. Biz her takıma karşı kazanmak için oynadık. Aynı kafayla ve aynı yapıyla oynayacağız. Önce sabra ihtiyacımız var, hem bizim hem taraftarımızın. Tutkumuz, konsantrasyonumuz çok yüksek. Oyuncularımız, taraftarımız ve benim için Şampiyonlar Ligi’nde olmak çok önemli. Bunun zevkini aldık. Oynadığımız futbolla bunu net bir şekilde gösterdik. Amacımız kazanmak ve Şampiyonlar Ligi’ne girmek. Önemli bir kadromuz var. Oyuncularıma güveniyorum. Kaliteli kadronun sakin kalıp, kendine güvenip, oyunu doğru şekilde yönettiğimizde Şampiyonlar Ligi’nde olacağız diye düşünüyorum. İlk maçta özellikle savunma anlamında iyi işler yapmamıştık. Bu sefer takım savunmasını daha iyi yapmalıyız. Yeteneklerimizi ortaya koyduğumuzda sonuç gelecektir. Son 2 senede yarattığımız atmosferi, taraftarımızla yapıp Şampiyonlar Ligi’ne katılım kutlaması için sabırsızlanıyorum.”

BATSHUAYI İLE ICARDI BERABER OYNAYACAK MI?

“Oyun içerisinde ikisiyle beraber oynadık. Maçın başı sonu dakikasını değerlendireceğiz. Antrenmanlarda zaman zaman çalışıyoruz. Onla ilgili kararı salı günü vereceğiz. Kim oynarsa oynasın kendi görevini en maksimum ve en doğru şekilde yaptığında başlayacak 11, kenardan gelecek 5 oyuncu önemli. Kim oynarsa oynasın kendi görevini en doğru şekilde yaptığında turu geçmek için en büyük aday biz olacağız. Futbol şansı da inşallah bizimle olur, bu da önemli. Kadroyla ilgili son kararı salı vereceğiz.”

“AYNI OYUN STRATEJİSİYLE OYNAMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

“Çok önemli oyuncularımız var. Bazen tekli, bazen ikili oynayacağız forvette. Ana bir oyunumuz var, bugüne kadar oynadığımız dominant bir oyun. Oyuncular değişse de aynı mantaliteyle oynamaya çalışıyoruz. Takımımızın oyunu belli, istediklerimiz belli, bu zamana kadar oynadığımız belli. Bunu yapmak için zaman zaman değişik 11’ler kuracağız. Aynı oyun stratejisi ve benzer diziliş üstünden gitmeye çalışacağız.”

“BURALARI DOĞRU OYNAMAMIZ GEREKİYOR”

“Az çok iki senedir beraberiz. Galatasaray takımı ne Bayern’e ne Manchester United’e ne de başka takımlara karşı oyun stratejisinden, oyun üstünlüğünden ödün vermedik. Oyun üstünlüğü demek savunmayı doğru yapmak, savunma yapmak anlamına gelmiyor; herkesin görevlerini yapması. Rakibin oynadığı oyunun yüzde 50’si uzun top üzerine. Buraları doğru oynamamız gerekiyor. Bu zamana kadarki oyundan hiçbir şekilde ödün vermeyeceğiz.”

Kaan Ayhan’ın açıklamaları şu şekilde:

“MAÇIN ÖNEMİ BÜYÜK”

“Normal maça hazırlanıyor gibi hazırlanıyorum. Maçın önemi büyük. Lig maçlarında daha çok sağ bek oynarken bile her an pozisyon değişikliği olabiliyor. Her maça aynı şekilde hazırlanıyorum. Bu maçta 90 dakika belki daha farklı bir yerde oynayacağım ama tanımadığım bir pozisyon değil.”

“ŞAMPİYONLAR LİGİ ATMOSFERİNİ BU SENE DE YAŞAMAK İSTİYORUZ”

“Playoff ikinci maçında Şampiyonlar Ligi’ni garantileyip hem futbolumuzla hem skorumuzla taraftarımızı mutlu edip Şampiyonlar Ligi atmosferini bu sene de yaşamak, yaşatmak istiyoruz. Elimizden geldiği kadar güzel oynarız ve hak ettiğimiz yerde, Şampiyonlar Ligi’nde yer alırız.”

“SAĞLIK DURUMUMDA HİÇBİR SIKINTI YOK”

“Sağlık durumumda hiçbir sıkıntı yok. Sezonun başından önce idmanda küçük bir kaza geçirdim ama onun haricinde sağlık durumum çok iyi. Çok hazırım. Maçı sabırsızlıkla bekliyorum.”

Kaynak: FotoMaç