Bütün hesaplarını Şampiyonlar Ligi’ne göre yapan Galatasaray, İsviçre’deki ilk maçta Young Boys’a 3-2 yenilince işler karıştı.

Devler Ligi’ne katılmak Cimbom için büyük prestijin yanında 18.6 milyon Euro (700 milyon TL) ayak pastı parası ile ekonomik olarak rahatlamak anlamını taşıyor. Üstelik devamında bu rakam 35 milyon Euro’ya yaklaşıyor.

Limit sıkıntısı çeken sarı-kırmızılılar, geçen sezon da aynı şekilde Şampiyonlar Ligi’ne katıldıktan sonra Davinson Sanchez’i kadrosuna katabilmişti.

BURUK’UN PLANI ERKEN GOL

Sezonun tüm ödeme planlarını buna göre hesap eden Galatasaray yönetimi, Young Boys rövanşını sezona bedel bir maç olarak görüyor. Florya’da da durum farklı değil.

Okan Buruk tüm hesaplarını erken gol ve iki farklı galibiyet üzerine kurmuş durumda. Ancak tecrübeli hocanın çözmesi gereken ciddi sıkıntılar da var. Kerem Aktürkoğlu’nun kaptanlığının elinden alınması, Abdülkerim’in cezası ve birçok oyuncunun formsuzluğu Buruk’u düşündürüyor.

MUSLERA SAHADA, SANCHEZ ZOR

Young Boys maçının ilk yarısında sakatlanarak yerini Günay’a bırakan kaptan Muslera, salı günkü rövanşta formasına kavuşacak. Süper Lig’in ilk haftasındaki Hatay maçında adalesinde 2. derecede yırtık oluşan Davinson Sanchez’in ise kritik maçta oynamasının çok zor olduğu öğrenildi.

Okan Buruk da Kolombiyalı stoperi riske atmak istemiyor. Cezalı Abülkerim’in yerini Kaan Ayhan dolduracak.

Kaynak: Sözcü