Galatasaray Kulübü’ndeki ‘karaborsa bilet’ iddiaları derinleşmeye devam ediyor. Bazı kulüp üyeleri ve taraftarların, fahiş fiyattan bilet satıldığı yönündeki şikayetlerinin ardından, bazı yöneticilerin el altından karaborsa bilet satışına aracılık yaptığı iddiası bomba etkisi yarattı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Galatasaray ve karaborsa bilet satışı yan yana getirilmek isteniyor. Sistemi gayet iyi biliyoruz. Bizim bilet satışımız elektronik ortamda oluyor. Birisi gelsin desin ki ‘Şu maçın biletini, şu kişiden, şu paraya aldım.’ Her şeyi görüyoruz. Anında buluruz. Elektronik ortamda kimin ne bileti aldığı belli. Elinizde bir belge ve bilgi varsa gelin bize söyleyin. Bu işin ilk üzerine gidecek ve insanların gerekli cezayı alması konusunda ilk harekete geçecek kişi ben ve yönetim kurulu. Büyük bir camiayı böyle bir töhmet altında bırakacak söylem içine girebilmek için net bilgi sahibi olmak lazım. Eğer birisi bu işi elinde belge var gibi söylüyor ve bana müracaat etmiyorsa o kişiyi müfteri olarak yaftalamak lazım. Artık bunun sonlanması gerek. İnsanların Galatasaray’a kötülük ettiklerini farkına varması lazım. Şu ana kadar yaptığımız soruşturmada ortada bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

Ancak gazeteci Fatih Altaylı ve Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayrettin Kozak, Lider Haber’de katıldıkları programda çarpıcı ifadeler kullandı.

Altaylı, kendi YouTube kanalındaki programında, Alper Narman ve Eray Yazgan’ın ‘karaborsa’ iddialarında adının geçtiğini söylerken, Lider Haber’e yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Galatasaray’da 1-1,5 senedir süren bilet meselesi vardı. Benden önce bunu Divan Kurulu’nda gündeme getiren Hayri Kozak. Bu konu 15-20 gün kadar önce, bir grup Galatasaraylı üye sosyal medyada savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler. Sonra bunun evraklarını yayınladılar. Bulundular mı, bulunmadılar mı, savcılık suç duyurusu açtı mı bilemem. İlk buradan başladı olay.”

“BU SERVETİ NEREDEN GELİYOR?”

“Son Divan Kurulu’nda Hayrettin Kozak kürsüye çıktı ve ‘böyle iddialar var, bunları açıklığa kavuşturalım’ dedi. Bu işin içerisinde ultrAslan varsa, Alper Narman bundan sorumlu, o yüzden sorulmalı. Eray Yazgan genel sekreter olduğu için sorulmalı. Ve Galatasaray camiasında şunlar konuşuluyor. Eray Yazgan’ın herhangi bir işi olmamasına rağmen bu serveti nereden elde ediyor? Beni arayan pek çok Galatasaraylı, ‘Alper Narman’ın altındaki lüks otomobiller ve sağda solda yaptırdığı yazlıkların suyu nereden geliyor?’ diye bunlar konuşuluyor. Umarım başkan bunlardan rahatsız olur ve soruşturma yapar. Bununla ilgili belge ve bilgi bende değil, kulüpte.”

“DEDİKODULARDAN SONRA BİLET BULUNUYOR”

“Uzun zamandan beri Galatasaray maçına bilet bulmak mümkün değil. Biletler sözde satışa çıktıktan 15 saniye içerisinde bitti deniyor. Adresi bende olan ve birçok kişinin bildiği birtakım yerlere taraftarlar yönlendirilerek buralardan fahiş fiyatlara bilet satılıyor. Normalin 3 katı, 5 katı, 10 katı, maçına göre 50 katına fiyatlarla bilet satılıyor. Bu dedikoduları gündeme getirince birden bire bilet bulunmaya başladı. Bunun bir ucu PassLig’de, bir ucu kulüp içerisinde. Bu uçları bulmak Galatasaray yönetiminin vazifesi, eğer rahatsızlık duyuyorlarsa. Sanırım Dursun Özbek’e de bu yolla, ultrAslan denilen grubu kontrol altında tuttuklarını, yönetim aleyhine tezahürat yapmalarını engellediklerini söylüyorlar. Belli ki burada ortak bir çıkar çatısı var. Bunların kim olduğunu ve nasıl çalıştığını bulmak yargının işi. Galatasaray kulübünde bunu hemen hemen bütün üyeler, taraftarların büyük bölümü biliyor.”

“18 KİŞİLİK LİSTEDE KİMLER VAR BİLMİYORUM”

Galatasaray’daki karaborsa iddialarını Divan Kurulu toplantısında ilk kez dile getiren isim olan Hayrettin Kozak, canlı yayında şu açıklamaları yaptı:

“Şimdi ne yapacağımı düşünüyorum. Gazetelere gidecek halim yok. Ama Fatih Altaylı, o da duymuş aynı olayı. O benden önce harekete geçti. Ben Divan’da söyledim bu lafları. Ondan sonra ortalık karıştı. Şu ana kadar Galatasaray Spor Kulübü’nden toplu bir cevap yine gelmedi. 18 kişilik listede kimler var ben bilmiyorum. Hukuk dünyasından arkadaşlarımıza başvurduk. Onlar da ilgili makamlarla görüştüler, ‘Gizli bir soruşturma, o yüzden isim listesi veremeyiz’ diye cevap aldılar. O zaman daha da merak ettim. Fatih Altaylı birkaç isim de elde etmiş.”

“BAŞKANDAN ADAM GİBİ AÇIKLAMA BEKLİYORUM”

“Eray Yazgan, yani genel sekreter ve kulüp sözcüsü olan arkadaş, Fatih Altaylı’ya çok sert bir yazı yazdı. Olay bu aşamada. Kulüp başkanından adam gibi bir açıklama bekliyorum. Beni Galatasaray’da düşman olarak görecek insan anasını karnından doğmadı. Mutlaka kulüp içerisinde ciddi bir soruşturma yapılması şart olan bir olaydır. Bir Divan üyesi, 60 yıllık Galatasaraylı olarak ısrarla istiyorum. Açıklama yapsınlar, nedir, ne değildir. Kendine güvenen adam böyle mi olur?”

“ŞAMPİYONLUK BU KADAR CİRO GETİRMEZ”

“Hassas bir konu olduğu için tahmin yapmam. Ama bu işin dedikodusu çok oldu. Öyle bilet fiyatları duyuyoruz ki, Galatasaray kulübü, tarihinin en yüksek cirolarını yaptı. Şampiyonluk bu kadar ciro getirmez. Orada bir çatlak bir şeyler var. Mutlaka araştırmaya, soruşturmaya değer konular. Yeter ki her şey temiz temiz açıklansın. Kamuoyu adına konuşuyorum. Bütün hesaplar, kitaplar dökülsün. Olay biter. Bunu niye yapmıyorlar da millet birbirine giriyor onu anlamıyorum. Kendilerine mi güvenmiyorlar? Dursun Bey, kenarda köşede ‘kulübü yıkmak için içeriden vuruluyoruz’ dedikodularını yaratacağına, başkanlığını yerine getirsin. Bu konuda ciddi bir soruşturmayı yarından itibaren uygulamaya koysun. Hepimiz rahat edelim.”

Kaynak: Sözcü