Dursun Özbek ile ekibinin 13’üncü sırada aldığı Galatasaray’ı, Okan Buruk ve öğrencileriyle birlikte üst üste iki sezon Süper Lig şampiyonluğuna taşıdığı yolculukta artık virajlı yollara girildi. Sarı-kırmızılılar, üst üste darbeler aldı. Son şok Young Boys ekibinden geldi.

Kadro değeri, maaş bütçesi, oyuncu kalitesi, transfer harcaması, kulüp tecrübesi ve taraftar gücü gibi pek çok unsurda Galatasaray’ın fersah fersah gerisinde olan, İsviçre Ligi’nin şu anki sonuncusu, rekortmen Süper Lig şampiyonuna iki maçta da futbol olarak üstünlük kurdu, skor olarak da galip gelip adını Şampiyonlar Ligi’ne yazdırdı.

Aslan ağır yaralı, madde madde bakalım…

ŞAMPİYONLAR LİGİ REYTİNGİ YOK

Avrupa’nın en önemli kulüp organizasyonu Şampiyonlar Ligi. Üstelik yeni bir formatla, 36 takımla, tek bir lig olarak oynanacak. Ve bu turnuvanın gediklilerinden Galatasaray tüm gözlerin çevrildiği bu seneki turnuvada olmayacak. Prestij kaybına paha biçilemez.

MALİ KAYBIN TELAFİSİ ZOR

Gelelim mali kayba… Galatasaray yoluna Avrupa Ligi’nden devam edecek ama kazanacağı para dörtte bir seviyesinde olacak. Kupa 1’e katılım primi 18.6 milyon Euro. Kupa 2’nin ayak bastı parası 4.3 milyon Euro. Galibiyet primi bile beşte bir değerde.

KARABORSA KRİZİ ETKİLEDİ

Sarı kırmızılılar  sadece sahada değil masada da krizde. Camiadan yükselen karaborsa iddiaları ve bunun yarattığı olumsuz etki giderilemedi. Rekor oyla gelen yönetim kısa sürede kredisini kaybetti. Maça saatler kala dün yapılan açıklama da tepki çekti.

CAMİADA İÇ KARIŞIKLIK VAR

Galatasaray’ın içindeki kazan yine kaynamaya başladı. Riva-Florya projeleri nedeniyle yaşanan fikir ayrılıkları, Kemerburgaz Tesisleri’nin yetiştirilememesiyle birleşti. Son olarak da kötü sonuçlar ve yapılan transferlerin maliyeti, camiada iç huzursuzluğu artırdı.

Kaynak: Sözcü