Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında konuk olduğu VavaCars Fatih Karagümrük’ü 3-2 yenen Galatasaray, son 2 haftaya 6 puanlık avantajla girdi.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılan müsabakanın ilk yarısında etkili olamayan sarı-kırmızılı ekip, 34. dakikada Ryan Mendes’in golüyle 1-0 geri düştü. Pozisyon üretmekte zorlanan Galatasaray, beraberlik golünü 45+4. dakikada Barış Alper Yılmaz ile buldu ve devre arasına 1-1 eşitlikle girildi.

Galatasaray, maçın ikinci yarısına daha etkili başladı. Karşılaşmanın 70. dakikasında Barış Alper Yılmaz’ın büyük çabası sonrasında Dries Mertens’in golü geldi. Mauro Icardi, Hakim Ziyech ve Kerem Demirbay ile pozisyon üreten sarı-kırmızılı ekip, 83. dakikada Markao’nun golüne engel olamayınca skor 2-2’ye geldi.

Maçı bırakmayan “Cimbom” 81. dakikada oyuna giren Berkan Kutlu’nun 9 dakika sonra kaydettiği golle müsabakayı 3-2 kazandı.

Bu sonuçla Galatasaray, puanını 99’a yükseltti. Haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 6 puan önünde giren sarı-kırmızılılar, rakibinin Kayserispor önünde galip gelmesine karşın farkı korudu.

Son 2 maçından ilkinde Fenerbahçe’yi konuk edecek, sonra da deplasmanda TÜMOSAN Konyaspor ile karşılaşacak Galatasaray’a şampiyonluk için 1 puan yeterli olacak.

GALİBİYET SERİSİ 17 MAÇA ÇIKTI

Galatasaray, Süper Lig’de son 17 maçını kazandı.

İki hafta önceki Yukatel Adana Demirspor galibiyetiyle Süper Lig’de en uzun galibiyet serisi rekorunu (15) kıran Galatasaray, bu başarısını sürdürdü.

Sarı-kırmızılı ekip, sonrasında Sivasspor ve Fatih Karagümrük mücadelelerini de kazanarak seriyi ve rekoru 17 maça çıkardı.

KRİTİK DERBİ ÖNCESİ KAYIP VERMEDİ

Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesi VavaCars Fatih Karagümrük müsabakasını “kazasız” atlattı.

Sarı-kırmızılı takımda Fatih Karagümrük maçı öncesi Lucas Torreira, Victor Nelsson, Davinson Sanchez, Hakim Ziyech, Kaan Ayhan ve Kerem Aktürkoğlu, sarı kart ceza sınırında bulunuyordu. Bu oyuncular, müsabakayı kart görmeden tamamladı.

Herhangi bir sakat da vermeyen sarı-kırmızılı ekip, Fenerbahçe derbisine tam kadro çıkacak.

Kaynak: FotoMaç