Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında yarın İsviçre temsilcisi Young Boys’u ağırlamaya hazırlanıyor.

Karşılaşma, RAMS Park’ta saat 22.00’de başlayacak ve futbolseverler TRT 1 ve Tabii platformu üzerinden maçı canlı izleyebilecekler.

Trendyol Süper Lig’de geçen sezon 102 puan toplayarak rekor kıran ve üst üste 2. kez şampiyonluğa ulaşan sarı-kırmızılı ekip, 24. kez Türkiye’nin en büyüğü oldu. Ancak UEFA ülke puanı sıralaması gereği Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılamayan Galatasaray, play-off turundan mücadeleye dahil oldu.

İsviçre Süper Ligi’nde geçen sezon şampiyon olan Young Boys ise Şampiyonlar Ligi’ne bu turdan katılıyor.

İsviçre’de oynanan ilk maçı 3-2 kaybeden Galatasaray, 36 takımlı yeni formatta yer alabilmek için bu rövanşta en az 2 farklı galibiyete ihtiyaç duyuyor. Sarı-kırmızılıların 1 farklı galibiyeti durumunda maç uzatmalara gidecek, beraberlik ya da Young Boys galibiyeti halinde ise turu geçen taraf İsviçre ekibi olacak.

Bu turda elenen takım ise yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

MAÇI NORVEÇLİ HAKEM YÖNETECEK

Karşılaşmanın hakemi, Norveç Futbol Federasyonu’ndan Espen Eskas olacak. Yardımcılıklarını Jan Erik Engan ve Isaak Elias Bashevkin yapacak. Dördüncü hakem olarak ise Mohammad Usman Aslam görev alacak.

VAR odasında ise Hollanda’dan Rob Dieperink ve yardımcısı Erwin Blank yer alacak.

YOUNG BOYS ÖNCESİ 4 RESMİ MAÇ

Sarı-kırmızılı ekip, Young Boys ile oynayacağı rövanş maçı öncesinde sezon başından bu yana 4 resmi müsabakaya katıldı.

Sezonu Turkcell Süper Kupa’da Beşiktaş’a 5-0 mağlup olarak açan Galatasaray, Süper Lig’de ise Atakaş Hatayspor ve TÜMOSAN Konyaspor’u 2-1’lik skorlarla yenmeyi başardı. Ancak UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk ayağında İsviçre temsilcisi Young Boys’a 3-2 mağlup oldu.

Hazırlık döneminde ise sarı-kırmızılı ekip, çıktığı 5 hazırlık maçından 2 galibiyet ve 3 mağlubiyetle ayrıldı.

OKAN BURUK’UN CEZASI SÜRÜYOR

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Young Boys maçlarında takımının başında yer alamayacak.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’nde Sparta Prag’a elendikten sonra yaşanan olaylar nedeniyle UEFA Disiplin Kurulu, Okan Buruk’a 2 maçlık bir ceza verdi. İlk maçı tribünden izleyen deneyimli teknik adam, rövanş karşılaşmasında da sahada bulunamayacak.

ABDÜLKERİM BARDAKCI CEZALI

Galatasaray’da milli savunmacı Abdülkerim Bardakcı, yarın oynanacak Young Boys karşılaşmasında görev yapamayacak.

İlk maçta gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Abdülkerim, rövanş mücadelesinde forma giyemeyecek.

Sarı-kırmızılılarda ise cezası sebebiyle ilk maçta sahada yer alamayan Kaan Ayhan, bu kez görev alabilecek. Sakatlığı süren Davinson Sanchez’in durumu ise maç günü netlik kazanacak.

Kaynak: Sözcü