Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off rövanş maçında Young Boys’u konuk ediyor. Sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarındaki 318. maçına çıkacak ve Devler Ligi’nde 18. kez yer alma hedefinde. Galatasaray Young Boys maçı, RAMS Park’ta saat 22.00’de başlayacak ve futbolseverler TRT 1 ve Tabii platformu üzerinden maçı şifresiz canlı izleyebilecekler.

ÇİFT FORVET İÇİN ICARDI FORMÜLÜ

Fizik olarak beklenen seviyede olmayan Dries Mertens’i yedek soyundurmayı düşünen Aslan’ın hocasının, idmanlarda takımın yıldız golcüsü Mauro Icardi’yi 10 numara pozisyonunda, Michy Batshuayi’yi de santrforda denediği belirtiliyor.

Bir sürpriz de bek pozisyonunda gelebilir. İylk maçta bekleneni veremeyen Jelert’i hem sağda hem solda deneyen Okan Buruk, Barış Alper’i de sağ ya da sol bekte sahaya sürüp rakibin hızlı oyuncularını karşılayarak kontra yememek istiyor.

Stoper tandeminde ise Nelsson’un partneri Kaan Ayhan olacak.

GALATASARAY YOUNG BOYS MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

Galatasaray ile Young Boys arasındaki karşılaşma bu akşam saat 22.00’de RAMS Park’ta oynanacak. Maç, TRT 1 ve Tabii platformu üzerinden şifresiz olarak canlı yayınlanacak.

İŞTE MUHTEMEL 11’LER:

318. AVRUPA MAÇI

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında yarın İsviçre temsilcisi Young Boys’u ağırlayarak Avrupa kupalarındaki 318. maçına çıkmaya hazırlanıyor.

Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa arenasında bugüne kadar oynadığı 317 karşılaşmada 113 galibiyet elde ederken, 120 maçta rakiplerine boyun eğdi. 84 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Avrupa kupalarında rakip fileleri 429 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 475 gol gördü.

DEVLER LİGİ ELEMELERİNDE 34. MAÇ

Galatasaray, Avrupa’nın en prestijli futbol organizasyonu Şampiyonlar Ligi’nde bugüne kadar elemelerde 33 maç oynadı. 1993-1994 sezonundan bu yana katıldığı elemelerde sarı-kırmızılılar, 22 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Bu maçlarda toplamda 75 gol atan Galatasaray, kalesinde ise 37 gol gördü.

Yarınki karşılaşma, Galatasaray’ın Avrupa sahnesindeki performansını bir kez daha gözler önüne serecek.

GALATASARAY’IN DEVLER LİGİ HEDEFİ: 18. KATILIM

Galatasaray, Young Boys’u elemesi durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 18. kez yer alarak bir kez daha devler sahnesine adım atacak.

Sarı-kırmızılı ekip, daha önce 17 kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasında mücadele etti. Bu süreçte Galatasaray, 10 kez eleme turlarını geçerek, 7 kez ise doğrudan grup aşamasında yer aldı.

 

Kaynak: Sözcü