Süper Lig’de tatil bitti, 2024-25 sezonu bugün başlıyor. Açılış maçında, son iki sezonun şampiyonu Galatasaray geçen sezon yaşadıkları iki yenilgiden ilkini tattıran Hatayspor’u konuk edecek.

Cimbom’da hedef taraftarı önünde lige iyi başlamak ve 25. şampiyonluk yolunda ilk adımı atmak. Akdeniz temsilcisi ise geçen sezon olduğu gibi kötü rüya görmemek adına en az 1 puan amacında. Zorlu karşılaşma 21.00’de başlayacak.

HİÇ OLMAZSA BİR SEZON

Bunlar rutin bilgiler, gelelim sezon temennimize. Yasaklarla, yüksek enflasyonla, siyasi nezaketsizlik ve tahammülsüzlükle dört bir yandan çevrelenen Türk halkının en büyük eğlencelerinin başında futbol geliyor ancak son yıllarda artık düşmanlık aracı haline geldi. Süper Kupa maçında kazanan ile kaybedenin birbirini alkışlaması biraz olsun umut saçtı. Lütfen, artık sadece futbol konuşsun. Kavgaların uzağında centilmence bir sezon olsun.

YENİ SEZONDAN NOTLAR

  • Süper Lig’in 67’nci sezonu bugün başlayacak. İlk yarı 20 Aralık haftası sona erecek. İkinci yarı 3 Ocak 2025’te başlayıp 1 Haziran  2025’te bitecek.
  • İlk yarı 17 hafta, ikinci yarı 21 hafta olacak. Toplamda 342 maç yapılacak.
  • 12 ilden 19 takımı mücadele edecek. 38 hafta şeklinde oynanacak. Her hafta bir takım bay geçecek.
  • Takımlar 28 kişilik kadroda 14 yabancı oyuncuya lisans çıkarabilecek. Bunların 12’si esame listesine yazılabilecek. Aynı anda en fazla 11’i sahada olabilecek.
  • Birinci transfer dönemi, 13 Eylül’de sona erecek. Kış transfer dönemi ise 13 Ocak 2025 ile 11 Şubat 2025 arasında.

SARA AÇILIŞTA SAHNEDE

Galatasaray tarihinin en pahalı transferi Gabriel Sara ilk resmi maçına Hatayspor karşısında çıkıyor. Sarı-kırmızılılarda Kaan Ayhan’ın hafif sakatlığı nedeniyle on birde olması beklenmiyor. Jelert de henüz hazır değil ve sağ bekte Barış Alper’in oynayacak gibi…

Stoper ikilisi ise Sanchez ile Abdülkerim olacak. Hatay’da yeni transfer Diack on birde olacak. İki takım arasında İstanbul’da oynanan altı maçta Galatasaray’ın beş galibiyeti bulunuyor. Bir maç da berabere sona erdi.

Kaynak: Sözcü