Galatasaray’ın, Napoli’de kadro dışı bırakılan Nijeryalı forvet Victor Osimhen transferi için devreye girdiği öğrenildi.

Chelsea ve Napoli’nin bonservis görüşmelerinde anlaşma sağlayamaması ve Suudi Arabistan’daki taliplerinin de geri çekilmesi üzerine ortada kalan Osimhen, Serie A oyuncu listesine de kaydedilmedi.

Napoli yönetimi ile arası bozulan ve kadro dışı bırakılan Osimhen, Avrupa’da transfer penceresinin kapanması nedeniyle çıkmaza girdi. İtalya’nın önemli gazetelerinden Corriere dello Sport, 25 yaşındaki yıldız forvet için Galatasaray’ın transfer hamlesi yaptığını yazdı.

Sarı kırmızılı kulübün, Osimhen’i kiralık olarak kadrosuna katmak istediği ve maaşının tamamını karşılamayı önerdiği ifade edildi. Osimhen’in 11 milyon Euro’yu aşan maaşı bulunuyor.

İtalyan basınındaki haberde, iki kulüp arasındaki görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Öte yandan, Osimhen’in kayınbiraderi ve eski temsilcisi Osita Okolo, Nijeryalı forvetin kadro dışı kalma kararını şu sözlerle karşıladı:

Napoli takımına aklıselim ve gerekli liderliği sağladığınız için teşekkürler De Laurentiis ve Bay Conte. ‘Dışlanmışın’ takımdan uzaklaştırılması çok gecikmişti. Bu serseri, iki yılı aşkın bir süredir harika Napoli takımını bu kadar zehirli hale getirdi. Hiçbir oyuncu takımdan daha büyük değildir. Dersler çıkarılmalıdır.

2020 yılında Lille’den Napoli’ye 77,5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan Osimhen, geçen sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Serie A’da sadece 25 maçta forma giydi ve 15 gol attı.

Osimhen, 2022-23 sezonunda Serie A şampiyonu olarak tarih yazan Napoli kadrosunun yıldız isimlerinden biriydi.

Kaynak: Sözcü