Galatasaray’ın yıldız oyuncusu Wilfried Zaha, kulüpten ayrılmaya karar verdi ancak görüştüğü Premier Lig ekipleriyle henüz anlaşma zemini sağlanamadı.

Sabah’ın haberine göre; İngiltere’de kariyerine devam etme kararı alan Fildişi Sahilli oyuncunun, Galatasaray’daki net kazancı, ayrılığına problem yaratıyor.

KONYA KAFİLESİNDE YER ALMADI

Zaha; maaş, bonus ve imaj haklarıyla birlikte yıllık 8.8 milyon Euro alıyor. 31 yaşındaki yıldızın aynı net kazancı İngiltere’de elde edebilmesi için kulüplerin oyuncuya vergi dahil yaklaşık 17 milyon Euro (631 milyon TL) ödeme yapması gerekiyor.

Eski kulübü Crystal Palece, oyuncu ile görüşse de bu ücreti vermelerinin mümkün olmadığını iletti. Zaha’nın menajerinin temas kurduğu bir diğer ekip ise Leicester City…

Premier Lig’e yükselen Ada takımı, Fildişi Sahilli isme bu parayı ancak Galatasaray’ın da devreye girerek ücreti tamamlaması halinde transferin olabileceğini söyledi.

Öte yandan sarı-kırmızılılarda Zaha, Oliveira ve Davinson, Konyaspor maçı kadrosunda yer almadı.

WILFRIED ZAHA KİMDİR?

Wilfried Zaha, 10 Kasım 1992’de Fildişi Sahili’nin Abidjan kentinde dünyaya geldi. Futbola Crystal Palace altyapısında başladı.

Ocak 2013’te 11.75 milyon Euro bonservis bedeliyle Manchester United’ın yolunu tuttu.

Sırasıyla Cardiff ve Crystal Palace’ta kiralık olarak forma giydikten sonra Şubat 2015’te C. Palace’a 3.8 milyon Euro’ya imza attı.

2023 yazında sözleşmesini uzatmadı ve bonservis bedeli ödenmeden G.Saray’a transfer oldu.

2026’ya kadar sözleşmesi bulunan 31 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri ise 11 milyon Euro…

Kaynak: FotoMaç