Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre ekibi Young Boys ile karşı karşıya gelecek.

Sarı kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk ve oyunculardan Berkan Kutlu maç öncesi basın toplantısı düzenliyor.

OKAN BURUK’UN KONUŞMALARININ SATIR BAŞLIKLARI

BARIŞ ALPER OYNAYACAK MI?

Okan Buruk: “Barış dün idmana çıkamadı, sabah da kendini kötü hissedince bugün dinlensin yarın bakalım dedik. Maça kadar değerlendireceğiz, kendini iyi hissederse yarın bir antrenman yaptırıp maçta düşünebiliriz onu da.” dedi.

“BU MAÇLARIN FAVORİSİ YOK”

“Bu tür maçlarda favori olmaz. 4 sene üst üste liginde şampiyon olmuş bir takım, kadro ve fizik olarak çok iyi bir takım. Bu zemine de alışıklar. Bizim açımızdan ise her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Bu tecrübeyi yaşamış oyuncularımız var ama çok dikkatli olmamız gerekiyor. Geçen sene Molde maçına da iyi başlamamıştık. Bizim genel olarak alışkanlığımız her maça kolay olarak bakmamız. Ancak bu işin şakası yok, maçı ciddiye almalıyız. Aynı mücadeleyi ve isteği sahada göstermemiz gerekiyor.” açıklamasını yaptı.

“HENÜZ YÜZDE 100 HAZIR DEĞİLİZ”

“Bizim bir talebimiz olmadı ama arada bir lig maçı olmaması tabii ki bizim daha çok dinlenmemizi sağlayacak. Diğer türlü daha çok zorlanacağımızı düşünüyordum. Sezon başı, henüz yüzde 100 değiliz ama o kafadayız. Mental olarak maça hazırsanız, yüzde 80’ken bile 100 ile oynamaya çalışıyorsanız bu değerlidir. 6 haftalık süreç hazırlanmak için çok ideal.”

“İLK 11 İLE İLGİLİ KARARIMIZI VERMEDİK”

“İlk 11 ile ilgili kararımızı vermedik. Herkesin performansını gördükten sonra karar vereceğiz. Barış şu an uçakta, göreceğiz. Hem Kaan’ın hem Davinson’un olmaması dezavantaj ama çok önemli oyuncularımız var. Farklı mevkilerde oynayabilen oyuncularımız var, Berkan bunu hep gösterdi. Eksiklerimiz olsa da sonuçta sahaya 11 kişi çıkacağız. Bunlara takılmadan çarşamba günü kadromuza odaklanacağız.”

“ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE GİRMEK İLK HEDEFİMİZ”

“Şampiyonlar Ligi’ne girmek ilk hedefimiz. Oraya girdikten sonra bir hedef belirleyebiliriz, orayla ilgili hedef söylemek şu an doğru olmaz. Önemli rakiplerle oynuyoruz. Rakibimiz daha motive çıkacak muhtemelen maça bize göre.”

BERKAN KUTLU: OKAN HOCA 2 YILDIR İLK DEFA KENARDA OLMAYACAK

Berkan Kutlu: “Galiba iki yıldır ilk defa Okan Hoca kenarda olmayacak. Çok önemli bizim için hocamızın direktif vermesi. Hocamızın ekibi de çok iyi ve bizi iyi hazırlayacağına inanıyorum. Benim en rahat ettiğim pozisyon tabii ki orta saha ama lazım olursa her yerde oynarım.” dedi.

Kaynak: FotoMaç