Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında temsilcimiz Galatasaray, İsviçre ekibi Young Boys’a konuk oldu.

Sarı-kırmızılılar, 2-0 geriye düştüğü maçta 2-2’yi yakalasa da son dakikalarda penaltıdan yediği golle sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.

Young Boys’a galibiyeti getiren golleri 3 ve 45+4. dakikalarda Joel Monteiro ve 86. dakikada Filip Ugrinic (p) kaydetti.

Galatasaray’ın golleriyse 66 ve 72. dakikalarda Michy Batshuayi’den geldi.

Öte yandan Galatasaray’da Abdülkerim Bardakcı, mücadelenin 84. dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Milli futbolcu, İsviçre ekibiyle oynanacak rövanş maçında forma giyemeyecek.

Salı günü RAMS Park’ta Young Boys ile oynanacak maçın hazırlıklarını sürdüren Galatasaray’da sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Geçen sezon asist (16) rekoru kıran ve kazanılan üst üste 2 şampiyonlukta başrolü oynayan Dries Mertens, 2024-25 dönemine ise tutuk başladı ve ilk 4 resmi maçında skor katkısı yapamadı.

MERTENS KULÜBEYE

Şampiyonlar Ligi play-off turu 1. maçında Young Boys deplasmanında devrede oyundan alınan Belçikalı 10 numara, rövanşta ilk 11’de düşünülmüyor.

Mertens’in forması için iki aday var: Hakim Ziyech ve Michy Batshuayi.

Teknik direktör Okan Buruk, Galatasaray’a geldiği günden beri uyguladığı 4-2-3-1 sisteminden vazgeçmezse Faslı yıldız Ziyech yeniden 10 numara rolünü üstlenecek.

BATSHUAYI 11’E

Sabah’ın haberine göre; diğer senaryoda ise çift forvetli 4-4-2 sistemine geçilecek ve formda golcü Michy Batshuayi, ileri uçta Mauro Icardi’yi tamamlayacak.

Kaynak: FotoMaç