Yaz transfer döneminin bitmesine kısa bir süre kala çalışmalarına hız veren Galatasaray’da son dakika gelişmeleri yaşanıyor.

Yarıştığı tüm kulvarlarda şansını sonuna kadar sürdürmek isteyen sarı-kırmızılılar, dünya çapında yankı uyandıran bir transfere imza attı.

Cimbom, Napoli forması giyen Nijeryalı yıldız Victor Osimhen’i 1 yıllığına kiraladı.

Galatasaray, 25 yaşındaki futbolcuya 6 milyon Euro sezonluk ücret ödeyecek. Sarı-kırmızılılardan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada “Profesyonel futbolcu Victor James Osimhen ve kulübü SSCN Napoli SPA ile oyuncunun bedelsiz geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Futbolcuya, 2024-2025 sezonu için net 6.000.000 euro sezonluk ücret ödenecektir.” ifadelerine yer verildi.

Victor Osimhen transferiyle büyük ses getiren Galatasaray, milli yıldızı Kerem Aktürkoğlu’nu Benfica’ya gönderdi.

Sarı-kırmızılılar, başarılı futbolcunun transferinden 12 milyon Euro bonservis bedeli elde etti.

Öte yandan Kerem’in Benfica’dan başka bir kulübe transferi halinde satıştan %10’luk payın Galatasaray’a ödeneceği belirtildi.

Kerem Aktürkoğlu’nu Benfica’ya satan Galatasaray, bir başka yerli yıldızı için Portekiz’den gelen teklifi düşünmeden reddetti.

Porto’nun ilgilendiği Barış Alper Yılmaz’ı satmaya yanaşmayan sarı-kırmızılı kulüp, pazarlığa bile oturmadı.

SÖZLEŞMESİ UZATILIYOR

Sabah’ın haberine göre; yönetim, 13 Eylül’de sona erecek transfer döneminin ardından Barış Alper’in sözleşmesini uzatacak.

5 YILLIK İMZA

2000 doğumlu milli futbolcuyla 5 yıllık yeni anlaşma imzalanacak ve ücreti 2 milyon Euro’ya çıkarılacak.

Galatasaray’da yerli oyuncularda şu an en çok kazanan isim, 1 milyon Euro ile Kerem Demirbay.

Yeni sözleşme hazırlanan Barış Alper’e yerli oyuncularda tavan ücreti alacak şekilde düzenleme yapılacak ve performansı ödüllendirilmiş olacak.

Barış Alper Yılmaz, bu sezon Galatasaray formasıyla çıktığı 6 maçta 477 dakika süre aldı.

Milli futbolcu, 2 gollük bir performans sergiledi.

Barış Alper’in sarı-kırmızılılarla olan sözleşmesi 2027 yılına kadar devam ediyor. 24 yaşındaki futbolcunun güncel piyasa değeriyse 20 milyon Euro.

Kaynak: FotoMaç