Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, Fenerbahçe derbisi öncesinde, sarı lacivertli takımın teknik direktörü Jose Mourinho’yu hedef aldı.

Sarı kırmızılı kulübün Divan Kurulu eylül ayı olağan toplantısında konuşan Aykutalp Derkan, kamuoyunda kendilerinin aleyhinde bir saldırı olduğunu dile getirdi. Derbi öncesi kart tartışması çıkartarak hakemlerin manipüle edildiğini söyleyen Derkan, ‘bir düğmeye basılmış gibi, acemice oyunlara girişildiğini’ söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho için “tercüman hoca” tanımı yapan Derkan, şu ifadeleri kullandı:

“Öyle bir asimetrik saldırı altındayız ki, hafta sonu bir derbi var. Ve derbinin futbol şenliği şeklinde geçmesini umarken bütün televizyon kanallarında, bir düğmeye basılmış gibi ‘şu kulüp, şu kadar faul yaptı, şu kadar sarı kart gördü’ ve liste başı biziz. Burada ciddi bir saldırı var. Sahada yenemeyeceklerini anlayanlar, bir takım acemi oyunlara girişiyorlar. Ve bunun başında da dünyada kendini kabul ettirmiş ama Türkiye’ye gelince alaturka tavırlar sergileyen tercüman hocalarıyla.”

“CAMİA YETERİ KADAR DUYARLI DEĞİL”

“Ben daha önce bir kulüp başkanı ve yancısı konusunda daha önce kelamlarım olduğu için, burası da onun yeri değil, onları söyleyerek de buradaki Galatasaray Divan Kurulu gündemini işgal etmek istemiyorum. Ama bu konuda camiamızın yeterli duyarlılığı göstermediğini söylüyorum. Bu sadece yönetimlerin işi değil. Bu sadece bizim teknik direktörümüzün işi değil. Bu sadece bizim seçtiğimi saygı değer başkan ve yöneticilerin işi değil. Galatasaray camiası bu konuda kenetlenmelidir.”

“HAKEMLER MANİPÜLE EDİLİYOR”

“Hafta sonu gündeminde oyuncularımıza, son oynadığımız maçtan itibaren anormal saldırılar. Şu kırmızı karttı, şu penaltıydı, elini uzattı biçiminde hakemleri de manipüle edecek şekilde futbolun doğasında olmayan saldırı sezinliyorum. Bu konuda söylemek lüzumu hissettim.

Kaynak: Sözcü