FIFA Başkanı Gianni Infantino, Filistin Futbol Federasyonu’nun (PFA) İsrail’in futboldan men edilmesi talebini değerlendirmek üzere bağımsız hukuki danışmanlık alacağını duyurdu.

Asya Futbol Konfederasyonu’nun desteğiyle PFA, Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenen 74. FIFA Kongresi’nde İsrail’in futboldan men edilmesi için resmi talepte bulundu.

PFA Başkanı Jibril Rajoub, kongrede yaptığı konuşmada, İsrail’in FIFA kurallarını ihlal ettiğini belirterek, bu ülkenin üyeliğinin “derhal” askıya alınmasını istedi.

Kongrede oylama yapılması çağrılarını geri çeviren FIFA Başkanı Infantino, konunun FIFA Konseyi tarafından ele alınması gerektiğini ifade etti.

Infantino, kongrede yaptığı açıklamada, “FIFA, Filistin Futbol Federasyonu tarafından yapılan üç talebi değerlendirmek, FIFA’nın statü ve düzenlemelerinin doğru şekilde uygulandığından emin olmak için hemen bağımsız bir hukuk uzmanını görevlendirecek. Durumun aciliyeti nedeniyle, değerlendirme sonuçlarını gözden geçirmek ve uygun olan kararları almak üzere FIFA Konseyi, 20 Temmuz’a kadar olağanüstü toplanacak.” dedi.

Daha önce FIFA ve UEFA, hükümetlerin eylemleri nedeniyle üye ülkelere yönelik harekete geçmiş, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesinin ardından Rus takımlarını müsabakalardan men etmişti.

Kaynak: Sözcü