Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu ile 3 yıllık hizmet sözleşmesi imzaladı. TFF’den yapılan resmi açıklamaya göre, MHK Talimatı çerçevesinde Profesyonel Müsabaka İcra Kurulunun doğal başkanlık görevini üstlenen MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile yeni bir hizmet sözleşmesine varıldığı duyuruldu.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, sözleşme ile ilgili olarak, ‘Hizmet sözleşmesinin sebebi, sürdürülebilirlik. Sözleşme, makamı korumak ve MHK’ye süreklilik kazandırmak amacıyla yapılmıştır.’ ifadelerini kullandı.

Gündoğdu, Merkez Hakem Kurulunun aldığı yeni kararlar hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, ‘Yapılan klasman değişikliği diğer hakemlerimizin önünü açıyor. Amacımız alttan hakem yetiştirmek. 25 yaşından küçük hakemlerle ilgili alınan karar çok önemli. Talimat değişikliğiyle klasmanların sadeleşmesi de çok önemli. Bunun takibinin kamuoyu tarafından, “Doğru gidiyorlar mı, neyi eksik, neyi fazla yapıyorlar” şeklinde yapılmasını önemsiyoruz.’ şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü