Brighton’ın yeni transferi Ferdi Kadıoğlu, bu hafta sonu Premier Lig’de Ipswich Town’a karşı oynanacak maçta sahaya çıkabileceğini belirtti. 

Geçtiğimiz ay Fenerbahçe’den 25 milyon sterlin karşılığında transfer edilen Kadıoğlu, antrenmanda yaşadığı hafif uyluk sakatlığı nedeniyle bir süre sahalardan uzak kaldı.

Bu sakatlık, genç oyuncunun Arsenal ile oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmada ilk Premier Lig maçına çıkma şansını ortadan kaldırırken, aynı zamanda eylül ayındaki milli arada Türkiye A Milli Takımı’nın kadrosuna katılmasını da engelledi. Türkiye, Uluslar Ligi’nde Galler ile 0-0 berabere kaldığı maçın ardından İzlanda’yı 3-1 mağlup etmişti.

24 yaşındaki yetenekli futbolcu, şimdi teknik direktör Fabian Hurzeler’in planları arasında yer almak için geri dönüş hazırlığında. Kadıoğlu, The Athletic’e yaptığı açıklamada, “Son iki gündür takımla birlikte tam antrenman yapıyorum. Umarım bir sonraki maçta kadroda olurum.” dedi.

Ferdi Kadıoğlu, Brighton’ın yaz transfer döneminde yaklaşık 200 milyon sterlin harcayarak kadrosuna kattığı dokuz yeni isimden biri olarak dikkat çekiyor.

Brighton, Hurzeler yönetiminde çıktığı ilk üç Premier Lig maçında Everton’ı 3-0 mağlup ederken, Arsenal ile 1-1 berabere kaldı ve Manchester United’ı 2-1 yenerek dikkat çekici bir performans sergiledi. Şu an ligde Manchester City ve Liverpool’un ardından üçüncü sırada yer alıyor.

Kaynak: Sözcü