Fenerbahçe’den rekor bir bonservis bedeli karşılığında Brighton’a transfer olan Ferdi Kadıoğlu, ilk maçına Ipswich Town karşısında çıktı. Yıldız oyuncu ilk maçının ardından ilk özel röportajını verdi.

Brighton formasıyla ilk maçına Ipswich Town karşısında çıkan Ferdi Kadıoğlu, 68. dakikada Jack Hinshelwood’un yerine oyuna girdi. Yıldız oyuncu ilk maçının ardından düzenlenen kulüp etkinliğinde The Athletic’ten Andy Naylor’a konuştu. İşte milli yıldızın açıklamaları:

‘BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ADIMDI’

“Hollanda’nın küçük bir şehrinden İstanbul’a gelmek büyük bir adımdı. Benim için çok büyük bir adımdı ve kolay değildi; yeni bir takım, yeni bir oyun tarzı. Her şey yeniydi, bu yüzden uyum sağlamak için zamana ihtiyacım vardı. Başardıklarımdan dolayı çok mutluyum. Niteliklerime inanmaya devam ettim ve sonunda her şey yolunda gitti.”

‘EURO’DAN SONRA ZAMANI GELMİŞTİ’

“6 yıl boyunca Fenerbahçe’deydim. Taraftarlar beni seviyor, kulübü gerçekten çok seviyorum. O taraftarların önünde oynamak inanılmazdı, özellikle büyük maçlarda. Ama Türkiye ile Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ardından daha büyük bir lige adım atmanın, kendimi geliştirmenin zamanı gelmişti. Brighton’ın planı gerçekten ilginçti. Oyuncuların burada daha fazla gelişebileceğini gösterdiler. Teknik direktör açıklamasında çok netti. Burada olduğum için çok mutluyum.”

MOURINHO SÖZLERİ…

”Mourinho gerçekten her şeyi kazanmayı seviyor. O sadece maçı kazanmak istiyor. En önemli şey bu ve bunu yapmak için bazı numaraları var. Ondan öğrendiğim en büyük ders oyun yönetimi. Fabian da bize bundan bahsetti. Eğer 1-0 öndeyseniz ya da sıkışık bir maçsa, bazı durumlarda akıllı olmak.”

‘TÜRKİYE’DE ÜÇ GÜNDE BİR OYNAMAYA ALIŞMIŞTIM’

“Burada takımın her bölgede harika oyuncuları var. Kendimi koça göstermek zorundayım. Takıma ve lige uyum sağlamak için biraz zamana ihtiyacım var. Türkiye’de üç günde bir oynamaya alışmıştım çünkü Avrupa’da da oynadık. Ama burada maç sırasındaki yoğunluk çok daha yüksek, bu yüzden en büyük fark bu olacak.”

Kaynak: Sözcü