Fenerbahçe muradına erdi. Cristian Medina konusunda Boca Juniors ile anlaşan Fenerbahçe, 22 yaşındaki orta sahanın bonservisini de aldı. Medina ocak ayına kadar Boca’da forma giyecek.

Ara transferde Jose Mourinho’nun kadrosuna dahil olacak. Yönetim, bu transferler yaklaşık bir aydır uğraşıyordu. Geleceğe yatırım olarak görülen Medina ile hem orta sahada rotasyon genişletilecek hem de ileride çok daha yüksek bir rakama yapılacak satışın ilk adımı atılacak.

150’DEN FAZLA MAÇA ÇIKTI

Peki Medina nasıl bir oyuncu? Tangocu, dripling yapmayı ve öne doğru oynamayı seven bir oyuncu. Medina’nın topla ilişkisi, çalım becerisi dikkat çekiyor. Tempolu oynayan Arjantinli yıldız, özellikle geçiş hücumlarında çok başarılı.

Pozisyon bilgisi, oyun kalitesi ve dinamizmi yüksek, mücadeleden kaçmayan, rakibi bozan yapısıyla hem 8 hem 10 numarada oynayabiliyor. 22 yaşında olmasına rağmen Boca ile 150’nin üzerinde maça çıktı. Arjantin U23 Milli Takımı’nda da forma giyiyor.

Artıları: Enerji ve dinamizm, delici koşular, uzun top ve teknik kapasite, pres oyununda yüksek efor, kaliteli ilk kontrol, dar alanda pas oyunu.

Eksileri: Fiziksel yapısı, hava hakimiyeti, savunma takibi, uzaktan şut, duran top, Avrupa deneyimi.

LİGİN EN DEĞERLİSİ

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi’ne (CIES) göre Arjantin Ligi’nde piyasa değeri en yüksek oyuncu Cristian Medina. Medina’nın 13-18 milyon Euro tahmini değere sahip olduğu belirtildi.

Kaynak: Sözcü