Fenerbahçe yeni sezonun başlamasını iple çekiyor. Oturmuş kadrosunu hızlı ve nokta atışı transferlerle güçlendiren sarı-lacivertlilerde teknik patron Jose Mourinho son bir takviye ile iskeletini oluşturacağını yönetime iletti.

Levent Mercan, Oğuz Aydın, Cenk Tosun ve Maximin’in ardından ısrarla talep ettiği isim Sevilla’lı En-Nesyri’den başkası değil. Mourinho, hem yerden hem de havadan çok etkili, pas oyununa da yatkın bir isim olarak Faslı santrforu bekliyor. Yönetim de Sevilla de bu transferde mutlu sona hazır.

Mourinho, yeni sezondaki ilk on birini ve alternatiflerini belirledi. Kale Livakovic’in. Sağ bekte birinci tercih Osayi ancak Mert Müldür de yakın aday. Sol bekte Ferdi Kadıoğlu rakipsiz. Stoperde Djiku ve Çağlar favori isimler. Orta alan üçlüsü çok net: İsmail-Fred-Szymanski… Krunic’in geleceğine göre rotasyon değişebilir. Sol kanatta Tadic’e çok güvenen Mourinho, sağ kanatla ilgili kararını vermedi. Maximin bile burada oynatılabilir. Forvette ise birinci tercih En-Nesyri olacak ve Dzeko ile Cenk yarışa girecek.

ORTA SAHAYA ÜÇ ADAY

Fenerbahçe, En-Nesyri transferiyle beklemeye çekilecek. Yönetim; orta sahada mevcut kadronun gücünü artıracak, takıma kalite katacak isimler üzerine odaklanmış durumda. Fakat kadro dolu. Takımdan ayrılacak isimlere göre yapılacak takviye için çalışmalar ise devam ediyor. Türkiye’de transferin Avrupa’nın önde gelen ülkelerinden daha geç kapanacak olması da yeni fırsatları doğuracak mı bakılacak. Yönetimin gündeminde şimdilik şu üç isim var:

SANDER BERGE: Burn ley ile 2017’ye kadar kontratı bulunan 26 yaşındaki Norveçli, 1.95’lik boyuyla Fenerbahçe orta sahasına farklı bir üstünlük katabilir.

IBRAHIM SANGARE: Fizik gücüyle öne çıkan bir başka aday olan Fildişili geniş listede. N.Forrest da bu oyuncu için yüksek bonservis bedeli istiyor.

SOFYAN AMRABAT: Fiorentina’nın 20 milyon Euro bonservis istediği Faslı ön libero için yapılan son teklif 8 milyon Euro… Fenerbahçe bekleyecek.

Kaynak: Sözcü