Yeni sezon öncesi takımın başına dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho’yu getirerek büyük yankı uyandıran Fenerbahçe, hareketli bir yaz transfer dönemi geçiriyor.

Allan Saint-Maximin ve Youssef En-Nesyri başta olmak üzere birçok yıldızla sözleşme imzalayan sarı-lacivertliler, son olarak Fiorentina forması giyen Sofyan Amrabat’ı renklerine bağladı.

Kanarya, Faslı orta saha oyuncusunun satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandığını duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüz, Fiorentina takımında forma giyen Fas Milli Takım oyuncusu Sofyan Amrabat’ı satın alma opsiyonu ile birlikte kiralık olarak kadrosuna katmıştır. Yeni futbolcumuza sarı lacivert çubuklu forma altında şampiyonluklarla dolu bir kariyer diliyoruz” denildi.

6 numara bölgesini Sofyan Amrabat ile güçlendiren Fenerbahçe, 8 numara içinse Boca Juniors forması giyen Cristian Medina’yı gündemine almıştı.

Sarı-lacivertliler, Arjantinli futbolcu için yaptığı teklifi güncelledi.

Yönetimin, bonuslar dahil 15 milyon dolar ve yüzde 20 pay içeren yeni bir teklif yaptığı öğrenildi.

Boca Juniors’ın teklifi kabul etmesi sonrası Fenerbahçe’nin 22 yaşındaki futbolcuyla 5 yıllık sözleşme imzalayacağı aktarıldı.

Medina’yı 4 Eylül’de bildirilecek UEFA listesine yetiştirmek için girişimlerini sürdüren Fenerbahçe’de gündem maddelerinden biri de İrfan Can Kahveci…

Teknik direktör Jose Mourinho, geçtiğimiz sezonun yıldızlarından olan milli futbolcuya yeteri kadar forma şansı vermediği için eleştirilmişti.

GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR

Fenerbahçe yönetimi, kontratı sezon sonunda bitecek olan İrfan Can Kahveci’yle sözleşme uzatmak için görüşmelere başlıyor.

2028’E KADAR İMZA

Tecrübeli futbolcunun menajeriyle kısa süre içinde bir araya gelinecek ve haziranda bitecek olan sözleşme 2028’e uzatılacak.

İrfan Can Kahveci, bu sezon Fenerbahçe formasıyla çıktığı 7 maçta 233 dakika süre aldı.

Yıldız futbolcu, 1 gol ve 1 asistlik bir performans sergiledi.

29 yaşındaki futbolcunun güncel piyasa değeriyse 10 milyon Euro.

Kaynak: FotoMaç