Jose Mourinho, Fenerbahçe’nin yeni sezon planlamasından çok memnun.

“Alınanlar içinde istemediğim bir kişi bile yoktu” diyen Portekizli teknik adam, hem eksikleri giderdiklerini hem de alternatifli bir kadro kurduklarına inanıyor. Mourinho, “50 maç oynayacağız ve 11 oyuncuya değil bir takıma ihtiyacınız olur. Dengeli bir takımımız var” sözleriyle de yönetime teşekkür etti.

Bonservisi alınan Çağlar Söyüncü ile birlikte sekiz takviye yapan kulüpte son duruma birlikte bakalım…

KULÜBESI ÇOK GÜÇLÜ

Kadro derinliği arttı ve yedek kulübesi daha da güçlendi. Kulübeden gelip skoru değiştirecek birçok oyuncu var. Artık alternatifli bir kadro oluştu.

YERLİ KALİTESİ ARTTI

Fenerbahçe’nin yerli oyuncu havuzu zaten genişti. Yapılan takviyelerle bu iyice arttı. Alınan dört futbolcu da A Milli veya Ümit Milli seviyesinde.

REKABET ÜST SEVİYEDE TAKIMDA

Fred dışında forması garanti tek bir isim yok. Dzeko-En Nesyri, Amrabat-İsmail Yüksek, İrfan Can-Maximin rekabeti kazandıracak.

SATIŞ BAŞARISI VAR

Her sezon yüksek gelirle bir oyuncu satılıyor. Ferdi Kadıoğlu’nun gidişi, al-parlat-sat politikasının zirvesi gibiydi. Ayrıca toplamda 16 oyuncu gönderildi.

MOURINHO ETKİSİ

Yeni transferlerin ikna edilmesinde teknik patron Jose Mourinho’nun da etkisi büyük oldu. Mourinho; Amrabat, En-Nesyri ve Kostic ile görüşerek transferlerde belirleyici unsurlardan oldu. Üç futbolcu da Portekizliyle konuştuktan sonra Fenerbahçe’ye ‘evet’ dedi 

Kaynak: Sözcü