Cumartesi günkü derbide Fenerbahçe ile Galatasaray, Kadıköy’de karşı karşıya gelirken sonucu iki ezeli rakibin hücum hattı belirleyecek. İki takımda da tabelayı rahatlıkla değiştirebilecek çok önemli isimler var.

Ev sahibi Kanarya’da bu isimlerden ikisi öne çıkıyor: Edin Dzeko ve Dusan Tadic. Kanarya’nın en deneyimli oyuncularının ve iki kaptanının bu sezon iki kulvardaki skor katkısı 19 (11 gol – 8 asist). Özellikle Bosna Hersekli kaptan çok formda. Kasımpaşa maçında dinlendirilen Dzeko ligde 336 dakika süre alıp 4 gol attı: 67.5 dakikada bir gol.

İRFAN CAN KULÜBEDEN

Maç başına 2.6 şut, 1.6 isabetli şut, 1.8 hava topu kazanma ve yüzde 52 istatistikleriyle oynayan 38 yaşındaki yıldızın Galatasaray’a karşı golü bulunmuyor.

Dzeko bu sessizliğini cumartesi günü bozup tarihteki yerini almaya çalışacak. En-Nesyri ve skor katkısı hiç olmayan Cenk ise yine yedek bekleyecek. Dzeko’nun derbideki en büyük yardımcısı Tadic olacak. Sırp yıldızın bu sezon 3 gol – 6 asisti var. Bu ikiliye Allan Saint-Maximin ve Sebastian Szymanski eşlik edecek.

İrfan Can Kahveci de hamle oyuncusu olarak tabelayı değiştirmeye çalışacak.

OSAYI DIŞINDA TAM KADRO

Mourinho, Galatasaray derbisi öncesi kadro kurma sıkıntısı çekmeyecek. Sarı-lacivertlilerde tek eksik, Osayi-Samuel. Nijeryalı sağ bek, dev maça yetişmeyecek. Elde kalan tek sağ bek Mert Müldür, Kasımpaşa maçında geçirdiği sakatlığın ardından takımla antrenmana çıktı.

Ganalı stoper Djiku’nun sakatlığı geçti. Yeni transfer Kostic de hızla açık kapatıyor ve en azından tek devre oynayabilecek duruma geldi.

Kaynak: Sözcü