Fenerbahçe, 2024-2025 sezonunun ilk transfer ve tescil dönemini oldukça hareketli geçirdi.

Sarı-lacivertli ekip, bu süreçte hem teknik direktör değişikliğine gitti hem de kadrosuna 7 yeni oyuncu kattı. Öte yandan, 4’ü kiralık olmak üzere toplam 13 oyuncu ile yollar ayrıldı. Ayrıca, geçtiğimiz sezon kiralık olarak başka bir takımda forma giyen bir futbolcu da kadroda tutuldu.

Fenerbahçe, özellikle devre arasında Atletico Madrid’den kiraladığı milli oyuncu Çağlar Söyüncü’yü bu transfer döneminde bonservisiyle kadrosuna kattı.

MOURINHO KOLTUĞA OTURDU

Transfer döneminin en dikkat çekici gelişmesi ise teknik direktör koltuğunda yaşandı. Geçtiğimiz sezonu İsmail Kartal yönetiminde kupasız tamamlayan sarı-lacivertliler, yeni sezon için tartışmasız bir isimle anlaştı. Fenerbahçe yönetimi, boşalan teknik direktörlük koltuğuna dünyaca ünlü Portekizli teknik adam Jose Mourinho’yu getirdi.

KADROYA YENİ 7 OYUNCU

Mourinho’nun takımın başına geçmesiyle birlikte Fenerbahçe, oyuncu kadrosunda da önemli değişikliklere imza attı. Geçen sezonun beğenilen kadrosunun büyük bir kısmını korumayı başaran sarı-lacivertliler, bu ekibe 7 yeni futbolcu ekledi.

Forvet hattını Sevilla’dan Youssef En-Nesyri ile güçlendiren Fenerbahçe, bu bölgeye alternatif olarak milli futbolcu Cenk Tosun’u da kadrosuna kattı. Savunmaya Levent Mercan’ı ekleyen sarı-lacivertliler, orta sahayı ise Sofyan Amrabat transferi ile güçlendirdi.

Ancak, transfer döneminin en dikkat çeken hamleleri kanat oyuncularına yönelik oldu. Fenerbahçe, bu süreçte kanat pozisyonuna Oğuz Aydın, Allan Saint-Maximin ve Filip Kostic’i transfer ederek takımın hücum gücünü artırdı.

ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ BONSERVİSİYLE

Fenerbahçe, transfer hamlelerine milli oyuncu Çağlar Söyüncü’yü de ekleyerek dikkat çekti. Geçtiğimiz sezon devre arasında İspanya temsilcisi Atletico Madrid’den kiralık olarak kadroya katılan Çağlar, bu sezon bonservisiyle sarı-lacivertli ekibe dahil oldu.

Ayrıca, Fenerbahçe geçtiğimiz sezon Yunanistan’ın Panathinaikos takımına kiraladığı Samet Akaydın’ı da kadrosunda tutma kararı aldı.

13 FUTBOLCU GÖNDERİLDİ

Fenerbahçe, transfer döneminde tam 13 futbolcusu ile yollarını ayırdı. Bu oyunculardan 9’u bonservisiyle başka takımlara giderken, 1 oyuncu ise futbol kariyerini noktaladı. Sarı-lacivertli ekip, 4 oyuncusunu ise kiralık olarak gönderdi.

Jose Mourinho’nun yönetimindeki Fenerbahçe, kariyerini sonlandıran Leonardo Bonucci’nin yanı sıra, Ferdi Kadıoğlu, Umut Nayir, Michy Batshuayi, Rade Krunic, Miguel Crespo, Joshua King, Luan Peres ve Joao Pedro ile yollarını ayırdı.

Emre Mor, Miha Zajc, Emir Ortakaya ve Omar Fayed ise bu dönemde kiralık olarak başka takımlara gönderildi.

Kaynak: Sözcü