Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, İsviçre temsilcisi Lugano’yu 2-1 yenerek 3. eleme turuna yükseldikleri maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
 
Maçla ilgili ve takım kadrosuyla ilgili konuşan Mourinho, “Aslında bu dönemde her şey önemli. Mükemmel senaryoda şu olurdu; ilk günden itibaren bütün oyuncular bizimle olmuş olsaydı bu mükemmel bir senaryo olurdu ama takımın yarısı bile bizimle birlikte değildi. 15. günde takımın yüzde 75’i bizimleydi. Bu şartlar altında çalışmak zor çünkü fiziksel olarak farklı seviyelerde oluyor. Şu anda baktığınız zaman Dzeko, Szymanski iyi durumda ama diğerleri oynayabilmek için büyük efor sarf ediyorlar. Dolayısıyla yapabileceğim tek şey onları övmek, tebrik etmek. Mesela Ferdi bugün 80 dakika oynadı ki kısa bir tatil sonrası 5-6 idman yapmıştı. Dün basın toplantısında, ‘hayatta kalmalıyız’ diye bir cümle kullanmıştım çünkü maçın zor olacağını biliyordum. Rakibimiz de zamanla üzerine koyarak gelişen bir takım. İnsanlar belki İsviçre Ligi’nin çok üst düzey bir lig olmadığını düşünüyorlar ama rakibimiz aslında iyi bir takım. Bize zorluk yaşattılar ama biz sakin kalmayı başardık. Devre arası bizim için iyiydi. Hayatta kalmayı başardık. 1-1’den sonra artık her şey bizim elimizdeydi, bir zorluk yaşamadık. Hedefimiz olan turu geçtik.” değerlendirmesini yaptı.
 
Takımın forvet oyuncularına dair görüşlerini paylaşan Portekizli teknik adam, “Dün basın toplantısında da belirttiğim gibi dar ama çekişmeli bir kadro istiyorum. Elimde çözümler olan bir kadro istiyorum. Eğer kupalar için savaşmak istiyorsak, Avrupa’da iyi işler yapmak istiyorsak üst seviye bir takımımızın olması lazım. Şampiyonlar Ligi de olsa Avrupa ligi de olsa aralık ortasına kadar 8 Avrupa maçı olacak, aynı zamanda Süper Lig maçlarımız olacak. Elimizde pek çok çözüm olması lazım. Aynı oyuncunun her maç oynaması imkansız. Dolayısıyla elimizde farklı çözümlerin olması lazım. Şu anda da benim elimde 3 tane üst seviye forvet oyuncusu var. Hepsi golcü, futbol oynamayı bilen, bağlantı yapan, tecrübeli ve fiziksel anlamda güçlü oyuncular. Elimde olan forvetlerden dolayı daha da mutlu olamazdım 9 numara pozisyonu için. Modern futbolda zaman zaman sistem değiştirmeniz gerekebilir. Çift forvet oynadığımız zamanlar da mümkün olabilir. Zaman zaman maç içinde de sistem değiştirmeniz gerekiyor. Vaktimiz olduğunda ki şu ana kadar olmadı, bunu da deneyeceğiz. Tüm çözümleri deneyeceğiz.” yanıtını verdi.

“HAVUZ BAŞINDA BİRKAÇ SAAT”

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turundaki rakipleri Lille ile ilgili de değerlendirme yapan Jose Mourinho, “Lille ile ilgili şu ana kadar hiçbir şey çalışmadık. Tabii ki onları geçen seneden tanıyorum ama şu ana kadar onlara çalışmadık çünkü tek odağımız Lugano’ydu. Bugünkü maçın zor olacağını biliyordum. Adım adım bakmamız gerekiyor. Aslında kura çekilir çekilmez Lille konuşulmaya başlandı ama şu andan itibaren Lille’i konuşabiliriz. Yarın havuz başında birkaç saat güneş altında vakit geçirdikten sonra harika ekibimle beraber Lille’e çalışmaya başlayacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Sözcü