Fenerbahçe Spor Kulübü, Malatyalı depremzede öğrencileri İstanbul’da ağırladı

Fenerbahçe Spor Kulübü, Malatya’nın Pütürge ilçesindeki Yatılı Bölge Ortaokulu’ndan bir grup öğretmen ve öğrenciyi 4 gün boyunca İstanbul’da misafir etti.

Depremin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla gerçekleştirilen bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında, öğrenciler İstanbul’da hem tarihi ve turistik yerleri gezdi hem de Fenerbahçe-Kayserispor maçını tribünden izledi.

Öğrenciler, İstanbul gezisi sırasında Koç topluluğu Spor Kulübü, Koç Müzesi ve Fenerbahçe Müzesi’ni ziyaret etti. Fenerbahçe Müzesi gezisinde, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da çocuklarla bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve imzalı formalar hediye etti.

Ali Koç, “Kulübümüz, Malatyalı Fenerbahçeliler Derneği ve Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı, çocuklarımız için çok anlamlı bir program organize ettiler. Çocuklarımızın mutlu olduğunu görmek en büyük zenginliğimiz. Deprem bölgesinde bu tür organizasyonlara büyük önem veriyoruz. Malatyalı Fenerbahçeliler Derneğimiz ile Almanya’da bulunan Augsburg ve Landshur Derneklerimiz, Malatya’mızda 50 okulun geleneksel çocuk oyun alanlarının yapımını üstlendiler. Bazı okulların spor salonlarının tadilatlarını yapıyorlar” dedi.

Malatyalı depremzede öğrenciler, Fenerbahçe-Kayserispor maçını izledikten sonra memleketlerine döndü.

Kaynak: Sözcü