Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılmak isteyen Fenerbahçe, 3. önleme turunda Fransa’nın Lille ekibi ile karşı karşıya geldi. İlk maçta mücadelenin son dakikalarında yediği golle sahada 2-1 mağlup ayrılan Fenerbahçe turu Kadıköy’e bıraktı. Taraftar desteği ile tur atlamak isteyen Fenerbahçe’ye mutlak galibiyet gerekiyor.

FENERBAHÇ NASIL TUR ATLAR?

Fenerbahçe’nin, Lille karşısında tur atlaması için galibiyet gerekiyor.

Fenerbahçe, Lille karşısında berabere kalırsa tur atlayan taraf Lille olacak.

Fenerbahçe Lille karşısında mağlubiyet yaşarsa tur atlayan taraf Lille olacak

Fenerbahçe, Lillie’i 1-0 yenerse maç uzatmaya gidecek, 120 dakika sonunda gol atan olmazsa tur atlayan tarafı penaltılar belirleyecek.

Fenerbahçe, Lille’yi 2 veya daha fazla farkla yenerse tur atlayan taraf olacak.

FENERBAHÇE LİLLE MUHTEMEL İLK 11

Fenerbahçe: Livakovic, Mert, Çağlar, Oosterwolde, Ferdi, İsmail, Szymanski, Tadic, İrfan Can, Maximin, Dzeko

Lille: Chevalier, Meunier, Diakite, Riberio, Gudmundsson, Andre, Gomes, Santos, Cabella, Zhegrova, David 

FENERBAHÇE’NİN PLAY OFF RAKİBİ BELLİ OLDU

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3’üncü Ön Eleme Turu’nda Lille’i elemesi halinde play-off turunda Slavia Prag – Union Saint-Gilloise eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu kura çekimi, İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yapılan kura çekiminin ardından Fenerbahçe’nin muhtemel rakibi de belli oldu. Sarı-lacivertli ekip, 3’üncü ön eleme turunda Fransız ekibi Lille’i elemesi durumunda play-off turunda Slavia Prag – Union Saint-Gilloise eşleşmesinin galibiyle gruplara kalmak için mücadele edecek.

Sarı-lacivertli ekip ilk karşılaşmayı 20 ya da 21 Ağustos’ta İstanbul’da, rövanş karşılaşmasını ise 27 ya da 28 Ağustos’ta deplasmanda oynayacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDEN 15 YILDIR UZAK

Temsilcimizin ana hedefi yıllar süren Devler Ligi hasretini dindirmek. Kupa 1 gruplarında son olarak 2008-09 sezonunda oynayabilen Fenerbahçe, 15 sezondur bu adrese hasret. Elemelerde sekiz kez takılan sarı-lacivertliler, bir kez de Şampiyonlar Ligi’nden men edildi. Fenerbahçe altı kez yer aldığı Devler Ligi’nde 2007-08 sezonunda çeyrek final oynadı.

4 MAÇTA TEK FARK

Sarı lacivertliler bu sezon dört resmi maç oynadı. Lugano’yu 4-3 ve 2-1 yenen temsilcimiz, Lille’e deplasmanda 2-1 yenilirken Süper Lig’deki ilk sınavı olan Adana Demirspor mücadelesini ise 1-0 kazandı. Sarı-lacivertliler bugün ihtiyaç duyduğu iki farklık galibiyeti henüz yakalayamadı.

Kaynak: Sözcü