Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Fenerbahçe, Lille’i konuk ediyor. Fransa’da oynanan ilk maçı 2-1 kaybeden sarı-lacivertliler bugün turu geçmek istiyor. Temsilcimiz bu turu geçerse ‘play-off’a adını yazdıracak ve Slavia Prag-Union SG galibiyle eşleşecek. Slavia sahasındaki ilk maçı 3-1 kazanmıştı; rövanş maçları bugün 21.30’da Fenerbahçe, Lille’i geçememesi halinde ise adını doğrudan Avrupa Ligi gruplarına yazdıracak. 

İŞTE MUHTEMEL 11’LER:

15 YILLIK HASRET 

Temsilcimizin ana hedefi yıllar süren Devler Ligi hasretini dindirmek. Kupa 1 gruplarında son olarak 2008-09 sezonunda oynayabilen Fenerbahçe, 15 sezondur bu adrese hasret. Elemelerde sekiz kez takılan sarı-lacivertliler, bir kez de Şampiyonlar Ligi’nden men edildi. Fenerbahçe altı kez yer aldığı Devler Ligi’nde 2007-08 sezonunda çeyrek final oynadı.

NASIL TUR ATLARIZ?

Fenerbahçe bugün mutlaka kazanmak zorunda. Temsilcimizin tek farklı galibiyetlerinde (1-0, 2-1, 3-2 gibi…) uzatmalara, gerekirse de penaltılara gidilecek. Sarı-lacivertlilere tur için en az iki farklı galibiyet (2-0, 3-1, 4-2 gibi…) gerekiyor. Lille’e beraberlik dahi yetiyor. 

4 MAÇTA TEK FARK

Sarı lacivertliler bu sezon dört resmi maç oynadı. Lugano’yu 4-3 ve 2-1 yenen temsilcimiz, Lille’e deplasmanda 2-1 yenilirken Süper Lig’deki ilk sınavı olan Adana Demirspor mücadelesini ise 1-0 kazandı. Sarı-lacivertliler bugün ihtiyaç duyduğu iki farklık galibiyeti henüz yakalayamadı.

Kaynak: Sözcü