Süper Lig’de şampiyonluk umudunu son haftaya taşıyan Fenerbahçe, 38. hafta maçında İstanbulspor ile karşılaşıyor.

Kadıköy’de 19.00’da başlayacak maç öncesinde sarı-lacivertliler 96 puanla ikinci sırada yer alıyor. Küme düşen İstanbulspor, Kadıköy’de prestij maçına çıkarken, mücadeleyi hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Fenerbahçe, İstanbulspor’u mağlup etmesi ve Galatasaray’ın Konyaspor’a yenilmesi halinde ikili averaj üstünlüğü ile şampiyon olacak. Galatasaray ise, en az 1 puanla maçı tamamlarsa, 2023-24 sezonu Süper Lig şampiyonu olacak.

İLK 11’LER

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Becao, Çağlar, Ferdi, Fred, Szymanski, King, Tadic, Djeko, Serdar Dursun

İstanbulspor:

FENERBAHÇE’DE 10 EKSİK

Fenerbahçe, İstanbulspor ile oynayacağı maçta 10 oyuncusundan mahrum olacak.

Sarı-lacivertli ekipte sarı kart cezalısı Michy Batshuayi, kırmızı kart cezalısı Alexander Djiku, PFDK tarafından cezalandırılan İrfan Can Eğribayat, Mert Hakan Yandaş ve Jayden Oosterwolde’nin yanı sıra sakatlıkları bulunan İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Serdar Aziz, Cengiz Ünder ve Rade Krunic, yarınki karşılaşmada forma giyemeyecek.

İSTANBULSPOR, KADIKÖY’DE ZORLANIYOR

Fenerbahçe, Süper Lig’de şu ana kadar İstanbulspor ile Kadıköy’de 26 kez karşılaştı. Bu maçlarda sarı-lacivertliler 21 galibiyet alırken, 2 beraberlik ve sadece 3 mağlubiyet yaşadı. Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 52 kez havalandırdı ve kalesinde 15 gol gördü.

SON 11 MAÇTA FENERBAHÇE ÜSTÜN

Fenerbahçe, İstanbulspor ile oynadığı son 11 resmi maçta 10 galibiyet alırken, 1 maç berabere bitti.

Son 20 yılda iki takım, 5’i Ziraat Türkiye Kupası, 6’sı Süper Lig olmak üzere 11 kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, ligde rakibini 5 kez yendi ve 1 maç berabere biterken, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki 5 maçın tamamını kazandı.

Fenerbahçe, 10 Ağustos 2003 tarihinde İstanbulspor’a karşı Kadıköy’de 3-0 yenildiği maçtan bu yana rakibine yenilmedi.

Kaynak: Sözcü