Fenerbahçe, sezon hazırlıkları kapsamında oynadığı ikinci hazırlık maçında Hırvatistan temsilcisi Hajduk Split’e 1-0 yenildi.

Merkur Arena’da gerçekleştirilen mücadelede, teknik direktör Jose Mourinho, sahaya Livakovic, Osayi-Samuel, Becao, Djiku, Levent Mercan, Krunic, Fred, Bartuğ Elmaz, Cengiz Ünder, Kent ve Dzeko’dan oluşan ilk 11’i sürdü.

Hajduk Split’in teknik direktörü Gennaro Gattuso ise karşılaşmaya Lucic, Moufi, Sarlija, Uremkovic, Diallo, Jurak, Capan, Kalik, Dolonga, Pukstas ve Livaja ilk 11’iyle başladı.

İlk yarıda Fenerbahçe, Dzeko ve Krunic ile önemli fırsatlar yakalasa da gol bulamadı. Rakibin sert oyunuyla dikkat çeken ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

Teknik direktör Mourinho, ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Kaleci Dominik Livakovic’in yerine İrfan Can Eğribayat, Levent Mercan’ın yerine ise Yusuf Akçiçek oyuna dahil oldu.

59. dakikada Cengiz Ünder’in yerine Emre Mor, Rade Krunic’in yerine ise Sebastian Szymanski sahaya çıktı.

71. dakikada ise Osayi-Samuel, Fred Rodrigues ve Bartuğ Elmaz oyundan alınarak yerlerine Yiğit Efe Demir, Miguel Crespo ve Miha Zajc oyuna girdi. 79. dakikada ise Edin Dzeko’nun yerine Umut Nayir ve Alexander Djiku’nun yerine Luan Peres dahil oldu.

İkinci yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmanın 85. dakikasında Hajduk Split, Bruno Durdov’un golüyle 1-0 öne geçti ve maçı bu skorla kazandı.

Karşılaşmayı, kulüp asbaşkanı Acun Ilıcalı da takip etti.

Fenerbahçe, üçüncü ve son hazırlık maçını 13 Temmuz Cumartesi günü Fransız temsilcisi Strasbourg ile oynayacak ve ardından İstanbul’a dönecek.

Kaynak: Sözcü