Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe’de sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Sarı-lacivertliler, Jose Mourinho’yu takımın başına getirerek tüm dünyada yankı uyandırdı.

Ülker Stadı’nda görkemli bir imza töreni düzenlenen Portekizli teknik adam, kendisini 2+1 yıllığına sarı lacivertlilere bağlayan sözleşmeye imza attı.

İmza töreninde konuşan Jose Mourinho, “Benim için tek önemli şey Fenerbahçe’nin başarısı. Bu forma artık benim derim gibi. Sizin hayalleriniz artık benim hayallerim” diyerek, Fenerbahçe taraftarını şimdiden heyecanlandırdı.

Şampiyonlar Ligi finalinde de Fenerbahçe’nin tanıtımını yapan Portekizli teknik adam, hedefinin Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi’ne kalmak olduğunu belirtti.

TRANSFER ÇALIŞMASI BAŞLADI

Fenerbahçe’de mevcut yönetim, seçimleri kazanacakmış gibi çalışmalarına devam ediyor. Başkan Ali Koç, imza töreni esnasında astronomik teklif gelmediği müddetçe oyuncu satmayacaklarını duyurdu.

Kanarya’da Jose Mourinho ile beraber transfer çalışmaları da başlarken, öncelik takımdan ayrılması planlanan isimlere verilecek.

O İSİMLER TAKIMDA KALACAK

Fenerbahçe’de Jose Mourinho’nun mutlaka takımda kalmasını istediği isimler mevcut.

Livakovic, Djiku, Becao, Fred, İrfan Can ve Tadic’in takımda kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kanarya, sözleşmesi sona eren ancak opsiyonu bulunan Michy Batshuayi ile de yola devam edecek.

TEKLİFLERE BAĞLI

Fenerbahçe’de bazı isimlerin geleceği ise kulübe gelecek tekliflere bağlı olacak.

Kanarya’da bu doğrultuda geleceği en merak edilen isimlerin başında Ferdi Kadıoğlu geliyor. Sarı lacivertliler, 30 milyon euronun altına milli futbolcuyu satmaya sıcak bakmıyor.

Aynı şekilde Jayden Oosterwolde ve Sebastian Szymanski için de gelecek teklifler beklenecek. Kanarya, bu isimlerden de en az 20’şer milyon euro gelir hedefliyor.

Fenerbahçe’nin başarılı orta sahası İsmail Yüksek’i de Avrupa’da takip eden takımlar var. Milli futbolcunun EURO 2024 performansı geleceğinde belirleyici olacak.

Yine gösterdiği performansla sezonun etkili isimlerinden olan Osayi Samuel için de 15 milyon euro bandında teklif gelmesi halinde transfere onay verilecek.

KİRALIKLAR YOLCU

Fenerbahçe’de geçtiğimiz sezon başında ve devre arasında takımdan kiralık olarak ayrılan yabancı isimler ile yola devam edilmeyecek.

Bu doğrultuda; Joao Pedro, Lincoln Henrique ve Miguel Crespo ile vedalaşılacak. 3 ismin de kiralandıkları takımlara bonservisiyle gönderilmesi gündemde.

MERT HAKAN’DA KARAR YÖNETİMİN

Sözleşmesi sona eren Joshua King ile vedalaşan Fenerbahçe’de, Mert Hakan Yandaş için ise kararı yönetim belirleyecek. Ali Koç’un görevde kalması halinde milli futbolcuyla sözleşme yenilenmesi bekleniyor.

DZEKO SORU İŞARETİ

Fenerbahçe’de Ferdi Kadıoğlu ile beraber gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı en çok merak edilen isimlerden birisi de Edin Dzeko.

Fenerbahçe’nin kaptanı, İsmail Kartal’ın kalması halinde takımdan ayrılacaktı. Ancak Mourinho’nun gelişi işleri değiştirdi.

Boşnak yıldız takımda kalmak istese de Portekizlinin vereceği karar belirleyici olacak. Mourinho, Roma’nın başına geçtiğinde Dzeko ile çalışmak istememiş ve yıldız isim Inter’e transfer olmuştu.

ORKUN KÖKÇÜ BOMBASI!

Takvim’in haberine göre; transfer döneminde orta sahaya takviye yapmak isteyen yönetim, hem yerli olması hem de kalitesiyle takıma güç katacağının düşünülmesi nedeniyle rotayı Orkun Kökçü’ye çevirdi.

Benfica’da mutsuz olan milli yıldızın da Fenerbahçe’ye gelmeye sıcak baktığı öğrenildi.

TADIC İLE TAKIM ARKADAŞI OLACAK

Orkun, Feyenoord kaptanlığı yaptığı dönemde Ajax ile karşılaştıkları maçta o dönem Hollanda ekibinin formasını giyen Dusan Tadic ile saha için arbede yaşamıştı. Transferin gerçekleşmesi durumunda iki isim Fenerbahçe’de takım arkadaşı olacak.

Kaynak: FotoMaç