Nefesler tutuldu… Tüm Türkiye’de gözler yarın oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisine çevrildi.

Türk futbolunun en büyük derbisi ligin başında oynanacağı için şampiyonluk yarışını çok etkilemeyecek belki ama özellikle psikolojik açıdan büyük önem taşıyor. Her iki camia da yönetimi, teknik ekibi, futbolcusu ve taraftarıyla dev maça hazırlanıyor. Bu zorlu mücadele öncesi yaşananları masaya yatırdık…

SAHA DIŞINDA BAŞLADI

Fenerbahçe, derbiyi sezon başından beri adeta saha dışına taşımış durumda. Teknik Direktör Jose Mourinho da yönetim de sürekli kart sayılarını gündeme getiriyor.

Galatasaray bunun hakemler üzerinde baskı kurulması için yapıldığını düşünüyor. Başkan Dursun Özbek son olarak Atilla Karaoğlan ismine “Başka hakem mi kalmadı” diyerek tepki gösterdi.

Sarı-lacivertli yönetim ise önceki gün, ezeli rakibi hakkındaki karaborsa ve bahis reklamı ile ilgili iddiaları 7 farklı kuruma şikayet etti. Ali Koç ve ekibinin derbiden birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etmesi de Galatasaray cephesinde hoş karşılanmadı.

MAÇIN KİLİDİ ORTA SAHA

Jose Mourinho maçın orta sahada kazanılacağını düşünüyor. Portekizli hoca, yeni transfer Amrabat’ı hazırlıyor. Szymanski büyük ihtimal yedeğe çekilecek. Galatasaray Teknik Direktörü Okan  Buruk da benzer bir hamle yapabilir.

Mertens’in fizik kalitesi, Fenerbahçe gibi bir rakip karşısında yetersiz kalacağı için, Berkan Kutlu hamlesi muhtemel. Aslan’ın hocasının ilk 11’inin en az 8 ismi belli olsa da sol bek, merkez orta saha ve sol açığa maç günü karar verilecek. Cimbom’un en önemli, korkutucu silahı Osimhen’in performansı da skoru belirlemede rol oynayacak. Kanarya’nın güçlü savunması, Nijeryalı yıldıza özel hazırlık yapıyor.

Kaynak: Sözcü