Fenerbahçe Beko, NBA’de uzun yıllar forma giyen 2,24 boyundaki dev pivot Boban Marjanovic’i kadrosuna katmak için geri sayımda. Sarı-lacivertliler, tecrübeli basketbolcu ile transferin son aşamasına geldi ve son detaylar üzerinde görüşmeler devam ediyor.

NBA kariyerinde Houston Rockets’ın yanı sıra Dallas Mavericks, Philadelphia 76ers, Los Angeles Clippers, Detroit Pistons ve San Antonio Spurs formalarını terleten Marjanovic, Avrupa basketbolunda da önemli takımlarda oynadı.

Sırp oyuncu, Avrupa’da Vrsac, Radnicki Kragujevac, CSKA Moskova, Zalgiris Kaunas, Nijniy Novgorod, Mega Vizura ve Crvena Zvezda formalarını giyerek dikkatleri üzerine çekti.

Marjanovic, NBA’e adım atmadan önce son olarak Kızılyıldız ile EuroLeague’de mücadele etti. San Antonio Spurs ile NBA kariyerine başlayan yıldız pivot, daha sonra sırasıyla Los Angeles Clippers, Philadelphia 76ers, Dallas Mavericks ve son olarak Houston Rockets’ta forma giydi.

NBA’de çıktığı 331 normal sezon maçında 5,5 sayı ve 3,6 ribaund ortalamaları yakalayan Marjanovic, şimdi kariyerine Fenerbahçe Beko’da devam etmeye hazırlanıyor.

Kaynak: Sözcü