Süper Lig devlerinden Fenerbahçe ve Galatasaray, transfer dönemini olabilecek en iyi şekilde kapatmak için saha dışında da rekabet halindeler.

Galatasaray’da özellikle ayrılıklar ve yerine kadroya katılacak isimler gündemdeyken dün alınan Young Boys mağlubiyeti ile sarı kırmızılıların eşleşmeden çıkamama ve dolayısı ile transfer limiti problemi yüzünden planlarını gerçekleştirememe ihtimali oluştu.

Aynı şekilde ayrılıklarla boğuşan Fenerbahçe için de durum pek farklı değil. Taraftarların ünlü teknik direktör Mourinho’ya karşı büyüyen beklentileri ve transfer dönemini ağırdan aldıkları eleştirisi, sarı lacivertlilerin cephesinde de transfer dönemini sezon için belirleyici bir hale getirdi.

Özellikle Fred’in yokluğunu hissettirmeyecek bir ismi kadroya katmaya çalışırken Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray gibi Amerikalı orta saha için Juventus’un kapısını çalmıştı.

Weston McKennie, Juve’de forma giyen 25 yaşında bir merkez orta saha oyuncusu.

28 milyon Euro değere sahip Amerikalı için ezeli rakipler kolları sıvamıştı. Mourinho görüşmelerini sürdürürken Okan Buruk, Young Boys eşleşmesinden galip ayrılarak transfer limiti problemini çözdükten sonra İtalyan ekibinin kapısını çalacaktı.

İtalyan futbol gazetecisi Fabrizio Romano’nun haberine göre iki Süper Lig devini üzecek ters köşe bir gelişme yaşandı Juventus cephesinde.

Habere göre “dokuz canlı” McKennie’yi Juventus takımdan çıkartmaktan vazgeçti ve oyuncu ile 2026 Haziran’ına kadar yeni bir sözleşme imzalamak üzere.

Ezeli rakiplerin ise özellikle taraftarlar tarafından kadroya son dokunuş bir transfer beklentisi mevcutken takımların sıradaki durağının neresi olduğu merak konusu.

Kaynak: FotoMaç