Trendyol Süper Lig’de sezon heyecanı hız kesmeden devam ederken takımlar, transfer dönemi operasyonlarını hız kesmeden sürdürüyor. Özellikle lig devlerinin taraftarları, kulüplerine karşı büyük beklentilere ve umutlara sahip.

Galatasaray’da transfer süreci limit probleminden dolayı askıya alınmış ve her şey Young Boys ile oynanacak Şampiyonlar Ligi play-off eşleşmesine bağlı hale gelmişti. Okan Buruk’un bu problemi çözmesi halinde kadrosuna eklemeye çalışacağı ilk isimlerden biri Leon Goretzka’ydı.

Aynı şekilde sezona özellikle orta saha oyuncusu problemi ile başlayan Fenerbahçe’de de durumlar pek farklı değildi. Taraftarlar, yönetimi ve Mourinho’yu süreci “ağırdan aldıkları” için sıkça eleştirmişti.

Çıkan haberlere göre Mourinho’nun transfer listesinin en başındaki isimlerden birisi, ezeli rakibinin de göz diktiği Alman yıldızdı.

Ezeli rekabet saha dışında da Goretzka transferi üzerinden devam ederken oyuncunun hala formasını giydiği Bayern Münih cephesinde beklenmedik bir gelişme yaşandı.

BİLD, sarı lacivertli ekibin Mourinho sayesinde yıldız oyuncuyu kadrosuna katmaya çok yakın olduğunu belirtmişti. Kadro dışı tutulan oyuncunun ikinci talibi Galatasaray ise Devler Ligi’ne kalmayı garantiledikten sonra ikili görüşmeleri hızlandıracağı biliniyordu.

Mi Bundesliga’da belirtilen haber ise ezeli rakiplerin planlarını suya düşürdü. Maaş yüksekliği ve fiziksel sorunları nedeni ile teknik direktör Vincent Kompany tarafından kadro dışı tutulan Goretzka, habere göre Alman ekibinde başka bir pozisyonda oynayarak süre almaya devam edebilecek.

Swiss Grasshoppers’a karşı oynadıkları hazırlık maçında yıldız orta saha oyuncusu, ilk 5’te başlayarak 62 dakika süre aldı ve geçmişte yalnızca çok özel durumlarda oynadığı stoper rolünü üstlendi.

4 – 0 kazandıkları maçın ardından teknik direktör Kompany’e bunun oyuncunun yeni pozisyonu olup olmayacağı soruldu.

Belçikalı çalıştırıcı, verdiği cevapta bunun mümkün olabileceğine dair açık kapı bıraktı.

Bu ihtimalin gerçekleşmesi durumunda ezeli rakipler, Goretzka için çaldığı Bayern Münih’in kapısından elleri boş dönecek.

Dünyaca ünlü yıldızın Süper Lig’e gelme ihtimali ise taraftarlarda hala heyecan uyandırıyor.

Kaynak: FotoMaç