Manchester United Teknik Direktörü Erik ten Hag, Portekizli yıldız forvet Cristiano Ronaldo’nun “Manchester’dan uzakta” olduğu için neyi kastettiğini anlamadığını belirterek eski oyuncusuna yönelik eleştiride bulundu.

Cristiano Ronaldo, Rio Ferdinand’ın podcast’inde Ten Hag’ı hedef almış ve “Bir menajer olarak ligi ya da Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak için mücadele etmeyeceğinizi söylememelisiniz.” ifadelerini kullanmıştı. Ancak Ten Hag, Ronaldo’nun bu eleştirilerine katılmadığını belirterek, Manchester United’ın Premier Lig şampiyonluğu için iddialı olmadığını söyleyenin bizzat Ronaldo olduğunu vurguladı.

Ronaldo ile kulüpte birlikte çalıştıkları dönemde yaşanan gerilime değinen Hollandalı teknik adam, “Bu sözleri o sarf etti. Manchester United’ın Premier Lig’i kazanamayacağını söyledi. Eğer makaleyi dikkatlice okursanız, bunu kendisi söylüyor. Şu anda Suudi Arabistan’da, Manchester’dan çok uzakta ve herkesin bir görüşü olabilir, buna saygı duyarım. Sorun değil.” diye ekledi.

Ten Hag, milli aradan önce Liverpool karşısında alınan 3-0’lık mağlubiyetin ardından, cumartesi günü Southampton deplasmanında baskı altında olacak.

Kulüp CEO’su Omar Berrada ve sportif direktör Dan Ashworth, Hollandalı çalıştırıcıya destek verirken, Ten Hag’in sözleşmesinin 2026’ya kadar uzatılmasına rağmen, Old Trafford’daki geleceği hakkında spekülasyonlar sürüyor.

“Bu durum beni etkilemiyor.” diyen Ten Hag, “Sürecin neresinde olduğumuzu ve nereye gittiğimizi biliyorum. Geçiş dönemindeyiz ve birçok genç oyuncuyu takıma kazandırmak zorundayız.” diye konuştu.

Sakatlıklar hakkında da bilgi veren Hollandalı hoca, “Takımımıza sakatlıktan dönen oyuncuları yeniden kazandırmamız gerekiyor. Hiç kimse mazeret üretmesin, her maçı kazanmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Takım da bunun farkında. Her maça odaklanıp kazanmak için gereken zihniyeti ortaya koyacağız.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Luke Shaw ve Rasmus Hojlund’un sakatlıklarının devam ettiğini belirten Ten Hag, iki oyuncunun da Southampton maçında forma giyemeyeceğini doğruladı. Yeni transfer Manuel Ugarte’nin ise milli takımdan dönmesinin ardından ilk maçına çıkma ihtimali bulunuyor.

Kaynak: Sözcü